Brawn az F1-es versenyigazgató védelmére kelt - F1VILÁG.HU

Brawn az F1-es versenyigazgató védelmére kelt

Michael Masi versenyigazgató védelmére kelt a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon történtekkel kapcsolatban Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.

Masit számos kritika érte a dzsiddai futamot követően a versenyen hozott vitás döntésekkel kapcsolatban. A versenyigazgató leginkább azért került a kritikák kereszttüzébe, mert a verseny második piros zászlós megszakításakor Max Verstappen kétes előzési manővere után felajánlotta a Red Bullnak, hogy a holland pilóta a 3. helyről folytathatja majd a versenyt.

Azóta Masi is magyarázatot adott a történtekre, és részletesen beszélt arról, az efféle diskurzusok nem szokatlanok a versenyek során. Ha pedig a Red Bull nem fogadja el a javaslatot, Verstappen ügye a versenybírók elé került volna.

 

Ross Brawn szerint Masi és az FIA remekül kezelte a helyzetet a nehéz körülmények ellenére.

„Szeretnék gratulálni az FIA-nak és Michael Masi versenyigazgatónak, hogy ilyen jól kezelték a rendkívül nehéz versenyt. Tudom, hogy néhányan vitásnak éreznek bizonyos döntéseket, én azonban nem” – mondta a szakember.

„Azt a helyzetet, ami Max és Lewis között alakult ki az újraindításnál, amikor Michael javasolta, hogy Max kerüljön Esteban és Lewis mögé, jól kezelték, hiszen a másik alternatíva az volt, hogy jelentik az ügyet a versenybíróknál, ami időbüntetést eredményezhetett volna.”

„Azt gondolom, Michael nagyon pragmatikusan kezelte a dolgot. Az efféle diskurzusok előfordulnak néhányszor egy versenyen. Ha egy versenyző unfair módon kerül valaki elé, vagy így védekezik, a versenyigazgató szól a csapatnak, hogy korrigálják a pozíciókat.”

„Néhányan úgy látják, hogy Michael alkut kötött, pedig nem így volt. Teljesen egyszerű: vagy elfogadod a versenyigazgató döntését egy ismert végkifejlettel, vagy a versenybírók elé kerül az ügy.”

„Azt gondolom, nehéz verseny, nehéz hétvége volt. Sok kihívással néztünk szembe, és szerintem mindenki – az FIA, az F1 és a csapatok – összefogva tették működőképessé ezt az eseményt, ami óriási siker volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!