Brawn az F1-es versenyigazgató védelmére kelt - F1VILÁG.HU

Brawn az F1-es versenyigazgató védelmére kelt

HIRDETÉS
Michael Masi versenyigazgató védelmére kelt a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon történtekkel kapcsolatban Ross Brawn, a Forma-1 sportigazgatója.
JEDDAH, SAUDI ARABIA - DECEMBER 05: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda and Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 during the F1 Grand Prix of Saudi Arabia at Jeddah Corniche Circuit on December 05, 2021 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Masit számos kritika érte a dzsiddai futamot követően a versenyen hozott vitás döntésekkel kapcsolatban. A versenyigazgató leginkább azért került a kritikák kereszttüzébe, mert a verseny második piros zászlós megszakításakor Max Verstappen kétes előzési manővere után felajánlotta a Red Bullnak, hogy a holland pilóta a 3. helyről folytathatja majd a versenyt.

Azóta Masi is magyarázatot adott a történtekre, és részletesen beszélt arról, az efféle diskurzusok nem szokatlanok a versenyek során. Ha pedig a Red Bull nem fogadja el a javaslatot, Verstappen ügye a versenybírók elé került volna.

Ross Brawn szerint Masi és az FIA remekül kezelte a helyzetet a nehéz körülmények ellenére.

„Szeretnék gratulálni az FIA-nak és Michael Masi versenyigazgatónak, hogy ilyen jól kezelték a rendkívül nehéz versenyt. Tudom, hogy néhányan vitásnak éreznek bizonyos döntéseket, én azonban nem” – mondta a szakember.

„Azt a helyzetet, ami Max és Lewis között alakult ki az újraindításnál, amikor Michael javasolta, hogy Max kerüljön Esteban és Lewis mögé, jól kezelték, hiszen a másik alternatíva az volt, hogy jelentik az ügyet a versenybíróknál, ami időbüntetést eredményezhetett volna.”

„Azt gondolom, Michael nagyon pragmatikusan kezelte a dolgot. Az efféle diskurzusok előfordulnak néhányszor egy versenyen. Ha egy versenyző unfair módon kerül valaki elé, vagy így védekezik, a versenyigazgató szól a csapatnak, hogy korrigálják a pozíciókat.”

„Néhányan úgy látják, hogy Michael alkut kötött, pedig nem így volt. Teljesen egyszerű: vagy elfogadod a versenyigazgató döntését egy ismert végkifejlettel, vagy a versenybírók elé kerül az ügy.”

„Azt gondolom, nehéz verseny, nehéz hétvége volt. Sok kihívással néztünk szembe, és szerintem mindenki – az FIA, az F1 és a csapatok – összefogva tették működőképessé ezt az eseményt, ami óriási siker volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!