Friss hírek

Brawn: Csodás lenne, ha Schumacher is részese lehetne fia debütálásának

A Forma-1 sportigazgatójaként tevékenykedő Ross Brawn azt mondja, Mick Schumacher száguldó cirkuszban való debütálása édesapja, Michael Schumacher „tragédiájára” emlékezteti őt.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok még 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, állapotáról pedig azóta is nagyon keveset tudni.

A legendás versenyző mind a hét világbajnoki címet úgy nyerte meg, hogy Ross Brawn volt akkori csapatai, a Benetton és a Ferrari technikai igazgatója.

Hirdetés
 

Brawn az évek során folyamatosan figyelemmel kísérte Schumacher fia, Mick előmenetelét: a német tehetség idén megszerezte a Forma-2-es bajnoki címet, jövőre pedig a Haas csapatával bemutatkozhat a Forma-1-ben.

A jelenleg az F1 sportigazgatójaként tevékenykedő Brawn elárulta, csak azt sajnálja, hogy Michael Schumacher nem támogathatja a pálya széléről fiát.

„Nyilvánvalóan izgalmas lesz, különösen amiatt, hogy Mick megérkezik, amit nagy lelkesedéssel és szenvedéllyel várok” – mondta Brawn. „Szóval ez remek lesz.”

„És azt gondolom, mindez Michael balesetének tragédiájára emlékeztet bennünket, hiszen milyen csodálatos lenne, ha Michael is a részese lehetne mindennek.”

„Úgy értem, egyikünk sem tudja, Michael mennyit tud felfogni ebből. De ha a részese lenne – és remélem, és imádkozom azért, hogy egy napon így legyen –, az nagyon-nagyon különleges volna.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Brawn azt mondja, a Schumacher név nagy felelősséggel jár az ifjú versenyző számára.

„Mick remek munkát végez az adott körülmények között ezzel a híres névvel. Habár ajtókat nyit meg, komoly terhet is jelent. Az egész család egy nagyszerű család, egy szeretnivaló család, és nagyon remélem, hogy Mick sikeres lesz.”

Arra a kérdésre, hogy mikor találkozott először Mick Schumacherrel, Brawn felidézte, a kerpeni gokartpályán látta először vezetni a kis Schumit: „Egy gokarttal versenyzett, és minden, amit látni lehetett belőle, az a sisak volt! Úgy értem, a sisak akkora volt, mint ő maga! Szóval 3-4 éves lehetett. Olyan volt, mint azok a mesefigurák, mintha csak egy sisak lett volna a gokart tetején! Édesapja gokartközpontjában volt ez akkoriban. Szóval 16-17 éve történhetett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!