Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Button: A KERS hibája tönkretette a versenyemet

Jenson Button elmondta, hogy a hibrid rendszer állapota teljes bizonytalanságban tartotta az egész Abu Dhabi Nagydíjon, így azt sem tudja, mire lehetett volna képes, ha minden a legnagyobb rendben van autójával.


Jenson Button elmondta, hogy a hibrid rendszer állapota teljes bizonytalanságban tartotta az egész Abu Dhabi Nagydíjon, így azt sem tudja, mire lehetett volna képes, ha minden a legnagyobb rendben van autójával.

A McLaren brit versenyzője a harmadik helyről vágott neki a vasárnapi futamnak, ám már az első körökben érezte, hogy valami nem stimmel a hibrid rendszerével.

Fernando Alonso már az első körben el tudott menni mellette, éppen ezen problémákat kihasználva, azonban Button képes volt feltartani Mark Webbert és Felipe Massát is, így a harmadik helyen zárt.

„Nem vagyok biztos abban, hogy a sebességem valóban megvolt-e a lágy gumikon”- mondta a brit pilóta. „Azonban a 13-14. körtől kezdődően már biztosan állíthatom, hogy nem volt KERS-szem, ami mindenképpen komoly hátrányt jelentett számomra.”

„A következő etapban a csapat közölte velem, hogy ismét tudom használni, aztán valóban működött is, azonban csak két kör erejéig, aztán ismét változtatni kellett a beállításokon.”

„A probléma nem csak a kigyorsításnál, hanem a fékezésnél is jelentkezett. Mikor a rendszer működik, az a motorfékben is megmutatkozik, de minden egyes alkalommal, mikor egy kanyarhoz érkeztem, nem tudtam, hogy mire számítsak, ami egyértelműen lelassított.”

„Magam mögött kellett tartanom Webbert és Massát, ami igencsak érdekes volt KERS nélkül. Azt kell mondanom, hogy mindezeket figyelembe vége, elégedett lehetek a harmadik hellyel.”

Mindez azt is jelenti, hogy Button megszerezheti a bajnokság második helyét az idei évben, amennyiben a két hét múlva megrendezésre kerülő szezonzáró Brazil Nagydíjon legalább a harmadik pozícióban végez.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!