Button: Bottas „sehol sincs” Hamiltonhoz képest - F1VILÁG.HU

Button: Bottas „sehol sincs” Hamiltonhoz képest

HIRDETÉS
A korábbi világbajnok, Jenson Button szerint a Forma-1-nek szüksége lenne arra, hogy Lewis Hamiltonnak erősebb csapattársa legyen a Mercedesnél.
2020 Eifel Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Valtteri Bottas Lewis Hamilton

Hamilton már a hétvégi Török Nagydíjon bebiztosíthatja hetedik világbajnoki címét. A brit abszolút dominál idén is, az eddigi 13 versenyből 9-et megnyert.

Csupán csapattársa, Valtteri Bottas az egyetlen, aki matematikailag még legyőzheti Hamiltont idén, ám a finn mindössze 2 győzelmet szerzett idén, így esélyei nem túl reálisak.

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button egyike annak a mindössze két versenyzőnek, aki képes volt legyőzni Hamiltont egy idényen belül: a brit pilóta 2010 és 2012 között volt Hamilton csapattársa, 2011-ben pedig honfitársa előtt végzett összetettben.

Button azt mondja, nehéz megmondani, hogy a Forma-1 legnagyobbjai között Hamilton milyen helyet is foglal el, ám úgy érzi, hacsak nem kap egy erősebb csapattársat, győzelmei és vb-címei lassan elértéktelenednek.

„Rekordokat összehasonlítani mindig trükkös dolog. Mindannyian szeretjük a számokat, mindannyian szeretünk megdönteni egy számot, de összehasonlítani igazán nehéz” – mondta a volt F1-es pilóta.

„Minden, amit elmondhatunk, hogy a tőle telhető legjobb munkát végzi, a csapat fantasztikusan dolgozik, a hibrid érában senki sem győzte le őket, Lewis pedig egy kivétellel az összes bajnokságot megnyerte.”

„És azt sem látom, hogy ez változna. Így fog folytatódni, amíg abba nem hagyja, vagy amíg nem kap egy olyan csapattársat, aki képes kihívni őt.”

„Kétségkívül tanult a csapattársaitól, és sokkal összetettebb versenyző annál, mint aki akkor volt, amikor mi csapattársak voltunk. De ha egy olyan csapattársa lenne, mint Max [Verstappen], akkor más versenyzőt látnánk Lewisban.”

„Szüksége van erre a kihívásra, máskülönben ugyanezt fogja csinálni, és nyerni fogja a bajnokságokat. Olyasvalakire van szüksége, aki képes kihívni őt és a Mercedest. Persze nem hibáztathatjuk őket, hiszen könnyebb, ha van egy srác a csapatnál, aki gyorsabb a másiknál.”

Hirdetés

„Tudom, hogy Valtteri képes közel kerülni az időmérőkön, és néha meg is veri Lewist, de versenytempóban idén sehol sincs Lewishoz képest.”

Bottas 2017-ben Nico Rosberg utódjaként csatlakozott a Mercedeshez, jelenlegi szerződése a 2021-es idény végéig szól. A Mercedes két fiatal tehetsége, Esteban Ocon és George Russell is ugrásra készen áll, Button azonban úgy érzi, a jelenlegi mezőnyből csak Verstappen, Charles Leclerc, illetve Daniel Ricciardo lenne képes megszorongatni Hamiltont egy Mercedesszel.

„Nem hiszem, hogy George készen áll arra, hogy Lewis ellen menjen, nem sok ilyen versenyző van. Max, Charles és Daniel Ricciardo – szerintem ők azok, akik készek kihívni Lewist.”

„Nagyon szeretném látni Danny Ricet Lewis ellen, mert szerintem mentálisan nagyon sokat tudna ártani Lewisnak. Gyors lenne, és csak röhögne mindenen, nagyon higgadt lenne. Ő egy igazi karakter, és tudom, hogy a legtöbb versenyző ezt nehezen viselné.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!