Friss hírek

Button: Ha Vettelt csak úgy kitették, az kész elmebaj!

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Jenson Button azt mondja, ha a Ferrari egyszerűen csak kiteszi csapatából Sebastian Vettelt, az kész elmebaj. A brit pilóta számára még mindig sokkoló a német távozásának híre.

A Ferrari egy hete, múlt kedden jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel 2020 végén lejáró szerződését, azóta pedig az is kiderült, hogy a négyszeres bajnok helyét Carlos Sainz veszi át.

A 2009-es év legjobbja, Jenson Button a Sky Sports F1 televízió internetes műsorában beszélt arról, még most is nehezen hiszi el, hogy Vettel távozik a Ferraritól. Az angol számára különösen azok a hírek megdöbbentőek, melyek szerint a maranellóiak eleve nem is akartak hosszabbítani Vettellel.

Ha tényleg kilökték, az kész elmebaj!” – mondta a brit versenyző.

„Egy négyszeres világbajnok, aki tavaly is megmutatta a sebességét. Voltak nehéz pillanatai az idény során, amikor Charles nagyon jól teljesített, és azt gondolom, mentálisan ez egy kicsit ártott neki.”

„De nagyon erősen vágott vissza, és ő egyszerűen olyasvalaki, akit betennél az autódba, ha lenne egy F1-es csapatod. Szóval több kell, hogy álljon a dolog mögött.”

Button azt mondja, hibát követ el a Ferrari, ha csak azért szerződteti Sainzot, mert békét akar házon belül.

„Nem tudom, hogy a Ferrari nem akar-e két első számú versenyzőt, vagy hogy miről is van szó, de ez egy nagyon furcsa döntés számomra, és még mindig sokkol a tény, hogy Sebastian nem lesz a vörös autóban.”

„Általában a szezon közepén már látod, hogyan teljesítenek a versenyzők az adott évben, és aztán meghozod a döntést. Vettel mostanra már 4-5 győzelmet is szerezhetett volna, és biztos vagyok abban, hogy akkor nagyon más döntés születik.”

„Azt gondolom, Carlos egy győztes. Olyan, mint az apja: a legjobbat akarja nyújtani a pályán, bajnok akar lenni. Binotto rossz embert választott, ha egyszerűen csak jó légkört akar teremteni csapaton belül. Nyilván a Ferrari egy nagyszerű karaktert kap Carlos személyében, de ő győzni akar. Majd meglátjuk, hogy alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!