Button: Nem Hamilton a mezőny leggyorsabb versenyzője - F1VILÁG.HU

Button: Nem Hamilton a mezőny leggyorsabb versenyzője

HIRDETÉS
Jenson Button, a 2009-es év világbajnoka szerint jelenleg Max Verstappen a leggyorsabb versenyző a Forma-1-ben – még az ötszörös világbajnok Lewis Hamiltonnál is gyorsabb.
SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION - SEPTEMBER 29: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1, celebrates on the podium during the Russian GP at Sochi Autodrom on September 29, 2019 in Sochi Autodrom, Russian Federation. (Photo by Joe Portlock / LAT Images)

Button 2010-2012-ig versenyzett Lewis Hamilton csapattársaként a McLarennél, így pontosan tudja, hogy akkor hogyan dolgozott a brit pilóta. Button szerint már akkor is látni lehetett, hogy Hamilton óriási – született – tehetség. 

„Lewis nagyon jó” – nyilatkozta Button a talkSPORT műsorában. „Három éven keresztül közvetlen közelről követhettem, hogy mennyire jó valójában. Fantasztikus ez a természetes tehetsége.”

„De a történelmi szempontból nem lehet összehasonlításokat végezni. Teljesen más eposzokról beszélünk, a Forma-1 akkoriban egy teljesen más sport volt. Lewis évek óta egyetlen csapatnak dolgozik, amely uralja a hibrid-érát.

Ennek ellenére Button személyes véleménye az, hogy Max Verstappen, a Red Bull fiatal tehetsége még Hamiltonnál is jobb, és óriási fejlődést mutatott az elmúlt években. 

„De számomra nem Lewis a leggyorsabb versenyző, hanem Max Verstappen” – folytatta a brit. „Azt is mondanám, hogy Max a leggyorsabb pilóta, akit a királykategória valaha látott – én így gondolom. A karrierje kezdetén vétett néhány hibát, de ez várható egy ilyen fiatal pilótától. De most már megérett és roppant erős versenyeket teljesít. Max Verstappen egészen különleges.”

Button kicsit mesélt az F1 jelenlegi erőviszonyairól is, és szerinte jó irányba halad a sport, habár idén egyértelmű számára, hogy Hamilton hatodik világbajnoki címét is bezsebeli majd. 

„Most valahogy idén még jobban élvezem a Forma-1-et, mert a Ferrarinak és a Red Bull Racing-Hondának már sikerült saját erőből nyernie. De az egész szezont tekintve a Mercedes van elöl. Lewis csodálatos munkát végzett. Mindent megtett, amit vártak tőle, szóval logikus, hogy övé lesz a hatodik világbajnoki címe is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!