Friss hírek

Button: Túl sokat hencegett a McLaren

Fotó: Red Bull

A korábbi Forma-1-es világbajnok Jenson Button szerint a McLaren 2018-as idénykezdete azért tekinthető kiábrándítónak, mert a brit istálló az elmúlt év során túl sokat dicsekedett azzal, hogy a motort leszámítva az ő autójuk az egyik legjobb a mezőnyben.

A McLaren az elmúlt 3 évben a Honda erőforrásaival vágott neki a világbajnokság küzdelmeinek, ám a partnerség kiábrándítóan alakult, és az egykor szebb napokat megélt istálló végig sereghajtóként szerepelt a versenyeken.

A wokingiak mindazonáltal rendre azt hangoztatták, ha a Honda motorjai nem lennének olyan gyengék, az élmezőnyben harcolhatnának, hiszen kasztnijuk egyértelműen az egyik legjobb a mezőnyben.

A tavalyi szezont követően aztán a McLaren motorbeszállítót váltott, a Renault-val való együttműködés azonban szintén nehezen indult.

„A három topcsapattal momentán nehéz felvenni a versenyt, és ez el fog tartani egy ideig” – mondta a Sky Sports F1 televíziónak nyilatkozva Jenson Button, aki szerint a McLaren jobban tette volna, ha nem dicsekszik annyit azzal, hogy az övék a mezőny egyik legjobb versenyautója.

„A McLaren tavaly és idén is kiállt, és többször elmondták, hogy talán az övék a legjobb autó a mezőnyben. Merész vállalás azt mondani a Forma-1-ben, hogy a tiéd a legjobb autó, miközben olyan csapatok ellen versenyzel, mint a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull. És szerintem ki is derült, hogy nem is ez a helyzet…”

„Szóval mondhatjuk azt, hogy az idei szezon eddig kiábrándító, de ha nem mondogatták volna, hogy az övék a legjobb autó, akkor azt is mondhatnánk, hogy ez egy nagyszerű idény számukra.”

Button mindazonáltal reméli, volt csapata összekapja magát – habár ehhez véleménye szerint szemléletváltásra lesz szükség.

„Remek előrelépéseket tettek, negyedikek a konstruktőri pontversenyben. De mivel mondogatták ezeket a dolgokat a szezon elején, az emberek azt mondhatják, nem ez az, amit vártak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek