Friss hírek

Button türelemre inti a rajongókat

A Forma-1 aktuális világbajnoka, Jenson Button szerint óriási hiba lenne elhamarkodottan változtatni a szabályokon, miután unalomba fulladt a szezonnyitó.


A Forma-1 aktuális világbajnoka, Jenson Button szerint óriási hiba lenne elhamarkodottan változtatni a szabályokon, miután unalomba fulladt a szezonnyitó.

A McLaren brit pilótája éppen ezért arra kéri a rajongókat, hogy legyenek türelemmel, mert minden esély megvan arra, hogy a következő futamok izgalmasabbak lesznek.

„Csak annyit tudunk tenni, hogy várunk és majd meglátjuk, mi lesz” – mondta Button a Reuters-nek adott nyilatkozatában.

„Még csak egy verseny ment le, szóval nem a világ vége. Még 18 futam hátravan, és minden esély megvan arra, hogy egy fantasztikus szezonunk lesz.”

“Mindössze azt kell tennünk, hogy megnézzük, miként alakulnak a következő versenyek, és ha úgy tűnik, rossz irányba haladnak a dolgok, akkor még mindig be lehet avatkozni.”

Az idei bajnokságot minden eddiginél jobban várták a rajongók, hiszen új csapatok érkeztek, betiltották a futam közbeni tankolást, illetve visszatért minden idők legsikeresebb autóversenyzője, Michael Schumacher, akivel együtt összesen négy világbajnok is van az idei mezőnyben.

Tehát hatalmas várakozás előzte meg az első futamot, amely óriási nagy csalódás volt, ami Button szerint éppen annak tudható be, hogy az elmúlt években még senki nem várta ennyire a szezonnyitót, mint idén az F1-ben.

„Úgy gondolom, hatalmas nyomást helyeztünk magunkra Bahreinben, hiszen mindenki azt mondta, hogy ’ez lesz a valaha volt legjobb szezon a Forma-1-ben’, szóval magasra tettük a mércét magunknak” – magyarázta a világbajnoki címvédő.

„Végül aztán elbuktunk, ha lehet így fogalmazni, hiszen nem volt valami izgalmas a verseny, a nézők egyáltalán nem lehettek elégedettek. Ez engem is bosszant, hiszen szeretem ezt a sportot, és nem jó látni, hogy egymás mögött vonatoznak a versenyautók a pályán.”

Bár sokan a tavalyi évet sem tartották túlzottan érdekesnek, Button másképpen vélekedik erről: „Az elmúlt évben is panaszkodtak, hogy unalmasak a versenyek, és nincs elég előzés, azonban szerintem megvolt a megfelelő egyensúly.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Button türelemre inti a rajongókat
Nem tudni még, menthető-e Verstappen motorja
Gasly: Bottas jól elb*szta a versenyünket…
Horner: Bottas nagyszerű munkát végzett a Mercedesnek
Russell újra Mercedesben: Gumiteszt a Hungaroringen!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!