Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

De la Rosa tesztelhet a Pirellivel

Semmi akadálya nincs annak, hogy a jelenleg már a McLaren-Mercedes szolgálatában álló Pedro de la Rosa áprilisban részt vegyen a Pirelli törökországi privát tesztjén – értesült az Autosport.


Semmi akadálya nincs annak, hogy a jelenleg már a McLaren-Mercedes szolgálatában álló Pedro de la Rosa áprilisban részt vegyen a Pirelli törökországi privát tesztjén – értesült az Autosport.

A Forma-1 új gumiszállítója szeretne meggyőződni arról, hogy abroncsai megfelelnek az isztambuli versenypálya által támasztott igényeknek, így a tervek szerint áprilisban újabb privát tesztet bonyolít le, ahol a gumifejlesztés is nagy szerepet kap, hiszen a vállalat már keményen dolgozik a jövő évi keverékeken is.

És habár Pedro de la Rosa nemrégiben aláírta megállapodását a McLarennel, a Pirellinek nem titkolt szándéka, hogy a spanyol versenyző utoljára még velük dolgozzon. Az olaszok motorsport-igazgatója, Paul Hembery elmondta, egyelőre úgy tűnik, ennek semmi akadálya nem lesz.

„Levelet intéztem a gumiabroncs-munkacsoportnak ezzel kapcsolatban, és semmilyen negatív visszajelzést nem kaptam tőlük” – árulta el a szakember az Autosportnak.

„Az a helyzet, hogy szükségünk van rá. Tavaly ő vezette az autót és elég drasztikus módosításokat eszközöltünk a Toyotán. Az új szabályok ellenére azonban elég nagy a leszorítóerő idén is, szóval a cél az, hogy megpróbáljuk szimulálni a 2010-es szintet.”

„Abból, amit eddig láttunk, az autók közel állnak a tavalyi év végén használtakhoz, ami rendkívüli, figyelembe véve, hogy nagyon sokat változtak a szabályok. Tehát szükségünk van rá, hogy megmondja, mi a különbség a két autó között. Továbbá szeretnénk dolgozni a jelenlegi termékekkel, valamint dolgoznánk az új abroncsokon is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!