Friss hírek

De Vries titkokat visz át a Red Bullhoz a Mercedestől?

Nem aggódnak a Mercedes Forma-1-es csapatánál amiatt, hogy Nyck de Vries érzékeny titkokat visz majd át a Red Bullhoz. A fiatal pilóta jövőre állandó tagja lesz a mezőnynek, a német gyártó családjából azonban kikerül.

De Vries az elmúlt években a Mercedes tartalékosaként dolgozott a Forma-1-ben, emellett pedig a csillagos márka színeiben versenyzett az elektromos szériában, a Forma-E-ben. Az Olasz Nagydíjon Alex Albon helyetteseként a Williamsnél versenyezhetett, szereplése pedig olyannyira jól sikerült, hogy 2023-ban az AlphaTaurinál ő lesz Pierre Gasly utódja.

De Vries tehát a Red Bull kiscsapatánál folytatja, és joggal merül fel a kérdés, vajon milyen titkokat tud magával vinni a Mercedestől? A német csapatnál viszont nem aggódnak emiatt: az ezüstnyilak technikai igazgatója, Mike Elliott azt mondja, szerinte megbízhatnak a holland pilótában, ráadásul autójukkal kapcsolatban nem sok bizalmas információt tud megosztani az osztrákokkal.

Hirdetés
 

„Nagyon örülünk neki, annak a lehetőségnek, amit kapott” – mondta a szakember. „Talán kár azért, ahová megy, de ez van. Azt gondolom, megérdemli a lehetőséget, úgy gondolom, megmutatta, hogy ő egy nagyon jó versenyző. Briliáns volt a garázsunkban tudni őt, egy igazán kedves srác, nagyon jól érti az autót.”

„Azt gondolom, bízhatunk benne annyira, hogy beültethetjük őt az autónkba, tesztelhetünk vele, és bízhatunk abban, hogy nem fog olyan dolgokat keresni, amiket nem akarnánk, hogy keressen, és szerintem remek munkát végez majd.”

Elliott ezzel együtt megjegyezte, de Vries meglehetősen keveset dolgozott idén a szimulátorban, mivel saját versenyzői programjára fókuszált: „Dolgozott azért valamennyit. De nyilván versenyzett a Forma-E-ben is, ami rengeteg idejét lekötötte. Az F1 nagyon gyorsan változik. Olyan tempóval tanulunk, hogy ami egy éve tanult, az nem különösebben hasznos számára.”

„Azt gondolom, leginkább azt viheti magával, hogy hogyan is dolgozunk mi együtt, milyenek a folyamataink és a rendszereink. Csak sok szerencsét kívánhatunk neki. Azt gondolom, nagyon megtisztelően bánt velünk, szóval nem aggódunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

De Vries titkokat visz át a Red Bullhoz a Mercedestől?
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!