Dennis a Saubert akarja második Honda-csapatnak

A Saubert szeretné a Honda második partnercsapatának a jövőben a McLaren elnöke, Ron Dennis.


A Saubert szeretné a Honda második partnercsapatának a jövőben a McLaren elnöke, Ron Dennis.

Erről ír mai cikkében a Motorsport.com című szaklap.

Ahogyan arról korábban lapunk is beszámolt, a Hondával korábban határozott egyeztetéseket folytatott a Red Bull Racing csapata, melynek F1-es jövője sokáig bizonytalan volt.

Úgy tudni, a Red Bull – Honda házasságot maga Ron Dennis, a McLaren elnöke vétózta meg, aki egész egyszerűen kijelentette, nem engedi meg, hogy a japán gyártó a korábban sorozatban négy bajnoki címet nyerő istállónak is erőforrásokat szállítson.

A Motorsport.com forrásaira hivatkozva azt írja, Dennis inkább azt szeretné, a Honda a jövőben a Sauberrel lépne szövetségre – a svájci kiscsapat ugyanis nem tekinthető a McLaren közvetlen riválisának.

Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke úgy fogalmazott, hosszú távú jövőjük a motorokat illetően még teljesen nyitott.

„Jelenleg szerződésünk van [a Ferrarival], de minden lehetőséget nyitva kell hagyni” – mondta a szakember.

„Régóta tartó együttműködésünk van a Ferrarival, ez egy kiváló partnerség. De senki sem tudja megmondani, mi fog történni két, három vagy négy év múlva.”

Kaltenborn korábban elismerte, Kamui Kobayashi révén még régebben már szóba került, hogy esetleg használhatnák a Honda motorjait.

„Egyszer felmerült ötletként, hogy talán a Hondában gondolkozhatnánk. Nem keresett meg minket a Honda, inkább Kamui Kobayashi volt az, aki megkérdezett minket erről. Azt ne kérdezzék, hogy tavaly volt-e, vagy tavalyelőtt, de lényegében erről szólt ez a dolog.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!