Friss hírek

Dicshimnuszt zengtek az F1 bajnokai Räikkönenről!

A 2021-es szezon végén befejezi Forma-1-es pályafutását a jelenlegi mezőny egyik, ha nem a legnépszerűbb figurája, Kimi Räikkönen. A „Jégember” 20 éve debütált a száguldó cirkuszban, a mai mezőny legrutinosabbjának számít, és amellett, hogy világbajnok, sportszerű versenyzésével kivívta az ellenfelek tiszteletét.

A zandvoorti paddockban csütörtökön természetesen a 41 esztendős finn pilóta visszavonulása szolgáltatta az egyik legfőbb beszédtémát. A Holland Nagydíj sajtótájékoztatóján természetesen az ellenfeleket is megkérdezték arról, mennyire fog hiányozni a mezőnyből Räikkönen.

Lewis Hamilton újságírói kérdésre azt mondta, fiatal korában Räikkönen már-már a hőse volt, és óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy később ellene versenyezhetett.

„Emlékszem, hogy mielőtt megérkeztem a Forma-1-be, a számítógépes játékokban mindig Kimi autójával voltam” – mondta Hamilton. „Szóval őrületes élmény volt az, hogy ellene versenyeztem, és elveszítettem a világbajnoki címet ellene. És aztán nagyszerű csatáim voltak vele. Hiányozni fog.”

Hamilton kifejtette, Räikkönen mindig „kemény, de nagyon-nagyon fair” ellenfélnek bizonyult a versenypályán.

Hasonlóképp vélekedik a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is, aki szerint Räikkönen „mindig fair, mindig tisztelettudó, és mindig kemény, de király” ellenfélnek bizonyult, aki soha „nem trükközött”.

„Emiatt hiányozni fog, mert az ember tudta, hogy megbízhat Kimiben, amikor kerék a kerék ellen versenyeztünk” – fogalmazott a spanyol. „Tudtad, hogy soha nem fog őrültséget csinálni, vagy ilyesvalamit, amivel veszélybe sodorna.”

A korábbi bajnokok közül pedig van valaki, aki mindenkinél jobban ismeri Räikkönent: Sebastian Vettel sok évig csapattársa volt a finnek a Ferrarinál, emellett pedig baráti viszonyt is ápolnak.

Amikor megkérdezték, mi fog hiányozni neki a legjobban, ha Räikkönen távozik, a német pilóta jó néhány másodperces hatásszünet után röviden annyit mondott: „A csend!”

„Ő egy hihetetlen tehetség, és csapattársaként első kézből megtapasztalni ezt lenyűgöző volt, akárcsak azt a sebességet, amivel kezdettől fogva rendelkezett. A képessége, hogy hozzászokjon a különféle autókhoz, különféle körülményekhez, elképesztő. Határozottan kiérdemelte a helyét, és hosszú, nagyszerű pályafutása volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!