Domenicali biztos benne, végül szorosabb mezőnyt eredményeznek majd az F1 új szabályai - F1VILÁG.HU

Domenicali biztos benne, végül szorosabb mezőnyt eredményeznek majd az F1 új szabályai

HIRDETÉS
A Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali azt mondja, teljesen biztos abban, hogy az idén bevezetett új szabályok hosszabb távon szorosabb mezőnyt eredményeznek majd, habár jelenleg az látszik, hogy a Red Bull dominál a száguldó cirkuszban.
IMOLA, ITALY - APRIL 23: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 overtakes Charles Leclerc of Monaco driving (16) the Ferrari F1-75 for the lead during Sprint ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 23, 2022 in Imola, Italy. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

A 2022-es évben bevezetett új szabályoktól mindenki azt várta, hogy szorosabbá válnak a küzdelmek a csapatok között, és bár a középmezőnyben valóban izgalmas csata zajlik, a Red Bull mostanra igencsak ellépett a Ferraritól, a mezőny többi csapata pedig jócskán le van maradva az élen állóktól. Domenicalit viszont nem aggasztja túlzottan mindez, szerinte ugyanis szorosabb lesz a mezőny, amint minden istálló kiismeri az új regulákban rejlő lehetőségeket.

„Világos, hogy a bajnokság az első és a második helyezett közötti különbség miatt már nem fog olyan finálét kínálni, mint tavaly. Ennek ellenére viszont már teltházasak a hátralévő versenyek a naptárban” – magyarázta a szakember az olasz médiának.

„Úgy hiszem, hogy technikai szempontból fontos megérteni, milyen gyorsan lehet lefaragni a teljesítménybeli különbségeket, és ez volt az egyik dolog, amire az új szabályokat alapoztunk. Látnunk kell, hogy az autók teljesítményére mennyire voltak hatással az új szabályok, és mennyi múlt a megbízhatóságon, vagy a menedzselési problémákon. Egy jó elemzésre lesz szükség, hogy megértsük, mi okozta a nagy különbséget az élmezőny, illetve a többiek között.”

„Ha ugyanis egészében nézzük a tabellát, akkor láthatjuk, hogy az élmenők mögött szorosabb a harc, mint korábban. Szóval pozitív interpretációt szeretnék. Úgy hiszem, hogy a következő néhány évben a szabályok még kisebb különbségekhez vezetnek majd az élen állók és a többiek között.”

A Forma-1 csapatai idén is meghatározott költségvetésből gazdálkodnak, a királykategória első embere pedig pontosan tudja, mennyire fontos, hogy hatékonyan és pontosan ellenőrizzék az istállók költéseit.

„Azt gondolom, ez egy döntő szempont. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy aki a pénzügyi szabályok betartását felügyeli, az gondoskodik arról, hogy minden gördülékenyen menjen. Tudom, hogy az FIA keményen dolgozik, és ez egy fontos lépés, hiszen biztosnak kell lennünk abban, hogy az összes csapat ugyanannyit költ autóik fejlesztésére. Mindent ellenőrizni kell. Ez lesz a következő hónapok központi témája, és ez adja majd ezen szabályozások hitelességét is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!