Költségplafon-ügy

Domenicali: Verstappen olyan, mint Schumacher!

Michael Schumacherhez hasonlította a Forma-1 világbajnok versenyzőjét, Max Verstappent a száguldó cirkusz első embere, Stefano Domenicali.

Verstappen 2015-ben, a Forma-1 történetének legfiatalabb versenyzőjeként mutatkozott be a királykategóriában, első éveiben pedig rengeteg kritika érte agresszív vezetési stílusa miatt, és bizony sokszor hajlamos volt a hibákra is.

Azóta viszont rengeteg fejlődésen ment keresztül, ennek ékes bizonyítéka pedig, hogy a tavalyi évben az F1 történetének legeredményesebb pilótáját, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont tudta legyőzni nagy csatában. A Forma-1 első embere, Stefano Domenicali elismerte, lenyűgözi őt Verstappen teljesítménye, a holland tehetség pedig Michael Schumacherre emlékezteti őt.

Hirdetés
 

„Hasonlít rá, mert mindenre nagyon összpontosít, amit a pályán csinál” – mondta a szakember a Corriere della Sera című olasz lap kérdésére. „Rengeteget fejlődött, megtanulta kezelni az érzelmeit. Egy kannibál, nem néz senkinek a szemébe! És ez nagyon Michaelre emlékeztet.”

Domenicali a Ferrari jelenlegi szupersztárjáról, Charles Leclerc-ről is ejtett néhány szót.

„Ő is kiemelkedő versenyző, másmilyen empátiával, mint Max. Vannak egyéb érdeklődései is az F1 mellett, és szívesen fejleszti azokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Domenicali: Verstappen olyan, mint Schumacher!
Binotto: Ha jobban sikerül a rajt, nyertünk volna Szingapúrban
Az Aston Martint is meglepte, hogy szabályszegéssel vádolják
Schumacher: A Russell-lel való ütközés kinyírta a versenyemet

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!