Ecclestone keményen odaszúrt a Haastól menesztett Steinernek - F1VILÁG.HU

Ecclestone keményen odaszúrt a Haastól menesztett Steinernek

HIRDETÉS
Alaposan odaszúrt a Haas csapatától nemrég menesztett Günther Steinernek a Forma-1 egykori teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone.
BAHRAIN INTERNATIONAL CIRCUIT, BAHRAIN - MARCH 10: Guenther Steiner, Team Principal, Haas F1, is interviewed during the Bahrain March testing at Bahrain International Circuit on Thursday March 10, 2022 in Sakhir, Bahrain. (Photo by Carl Bingham / LAT Images)

A Haas csapata múlt héten jelentette be, megválik az istállót a 2016-os debütálás óta irányító Steinertől, kinek helyét Ayao Komatsu veszi át. Gene Haas tulajdonos a csapat sikertelenségével indokolta a döntést. A minap egy interjúban Bernie Ecclestone is véleményt mondott a Netflix F1-es sorozata révén igencsak népszerűvé vált Steiner menesztéséről, a 93 éves üzletember pedig nem is volt kíméletes.

„Nem volt még nála sikertelenebb csapatfőnök a Forma-1-ben, aki ennek ellenére szupersztár lett, köszönhetően egy amerikai dokusorozatnak” — mondta Ecclestone. „Az én időmben, amikor csak a teljesítmény számított, ilyen soha nem fordult elő.”

Az AlphaTauri/Toro Rosso csapatát szintén a kezdetektől irányító, ám a tavalyi szezon végén távozó Franz Tost azt mondja, szerinte Steiner csak egy bűnbak, ezért kellett mennie.

„Nagyon jól kijöttem Güntherrel, úgy magánemberként, mint szakemberként. A sportágunk szakértője volt. Ez minden, amit mondani szeretnék” — mondta az osztrák szakember. „A nyomás a Forma-1-ben brutális. Ha az autó további fejlesztései nem működnek a szezon közepén, az emberek keresnek valakit, akit hibáztathatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!