Ecclestone nem tartja hétszeres világbajnoknak a „szerencsés” Hamiltont - F1VILÁG.HU

Ecclestone nem tartja hétszeres világbajnoknak a „szerencsés” Hamiltont

HIRDETÉS
A Forma-1 egykori teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone nemes egyszerűséggel leszögezte, ő továbbra sem tartja hétszeres világbajnoknak Lewis Hamiltont, mégpedig azért, mert szerinte 2008-ben a brit érdemtelenül lett a legjobb a száguldó cirkuszban.
Bernie Ecclestone

Mint emlékezetes, a 2008-as világbajnoki évad során Lewis Hamilton és Felipe Massa óriási csatát vívott a világbajnoki címért, utóbbi versenyző pedig végül drámai küzdelemben maradt alul a ma már hétszeres világbajnokkal szemben.

Hamilton diadalához pedig nagyban hozzájárult az, hogy az azévi Szingapúri Nagydíjon az F1 történetének egyik legnagyobb botrányát okozó eseménysorozat történt: a Renault vezetése, élén Flavio Briatoréval ugyanis megkérte a csapat akkori versenyzőjét, Nelson Piquet-t, hogy hajtson szándékosan a falnak, győzelemhez segítve ezzel csapattársát, Fernando Alonsót.

A szóban forgó incidens előtt Massa magabiztosan haladt a szingapúri győzelem felé, ám végül elbukta azt. Bernie Ecclestone a minap egy interjúban beszélt a történtekről.

„Maxot [Mosley] és engem a 2008-as idény során informáltak arról, hogy mi is történt a szingapúri versenyen” – idézi Ecclestone szavait az F1-Insider című lap. „Piquet Jr. elmondta az apjának, Nelsonnak, hogy a csapat megkérte őt arra, hogy szándékosan menjen a falnak egy adott pontnál, hogy előidézzen egy biztonsági autós fázist, és segítse a csapattársát, Alonsót.”

„Úgy döntöttünk, hogy egyelőre nem lépünk semmit. Meg akartuk védeni a sportot, meg akartuk óvni egy óriási botránytól.”

Ecclestone kifejtette, a szingapúri események miatt gondolja továbbra is úgy, hogy Michael Schumacher a Forma-1 történetének egyetlen érdemi hétszeres világbajnoka.

„Elegendő információnk volt ahhoz, hogy kivizsgáljuk az ügyet. Az alapszabályok szerint törölnünk kelltet volna a szingapúri versenyt ilyen körülmények között. Ez pedig azt jelentette volna, hogy az nem számított volna bele a világbajnoki eredményekbe. És akkor Felipe Massa lett volna a világbajnok, nem pedig Lewis Hamilton.”

„A mai napig sajnálom Massát. Megnyerte a döntőt hazai versenyén, Sao Paulóban, mindent jól csinált. Elcsalták tőle a bajnoki címet, amit megérdemelt, miközben Hamilton oldalán volt a világ minden szerencséje, és megnyerte első bajnoki címét.”

„Ma már másképp kezelném a dolgot. Ezért is van az, hogy számomra továbbra is Michael Schumacher a kizárólagos rekordtartó világbajnok. Még ha a statisztikák mást is mondanak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!