Friss hírek

Egy emberként gyászolja a Forma-1 a Red Bull alapítóját

A Forma-1 teljes közössége egy emberként gyászolja a szombaton, 78 esztendős korában elhunyt Red Bull-tulajdonost, Dietrich Mateschitzet.

Az osztrák üzletember hosszan tartó, súlyos betegség következtében hunyt el, energiaital-gyártó vállalata révén pedig hosszú évtizedek óta aktív szerepelt vállalt a száguldó cirkuszban.

„Lesújtott Dietrich Mateschitz halálhíre, egy rendkívül nagyra tartott, szeretett tagja volt a Forma-1-es családnak” – fogalmazott Stefano Domenicali, a száguldó cirkusz elnök-vezérigazgatója. „Hihetetlen látnoki képességekkel megáldott vállalkozó volt, egy olyan ember, aki segített olyanná alakítani sportunkat, illetve a Red Bull brandjét, amilyennek ma ismerjük szerte a világon. Nagyon fog hiányozni, ahogy a teljes Forma-1-es közösségnek, gondolatainkkal és imáinkkal a családdal, a barátokkal, a Red Bull és az AlphaTauri csapataival vagyunk ebben a szomorú időszakban.”

Hirdetés
 

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner arról beszélt, az osztrák szakember rendkívül inspiráló volt sokak számára, így számára is: „Egy figyelemreméltó ember amiatt, amit sokakért tett – nemcsak a Forma-1-ben, hanem a Red Bull világában, valamennyi sportplatformon.”

„Egy olyan ember volt, aki sokakat inspirált. Miatta vagyunk most itt. Az ő szenvedélye volt a Forma-1, az ő víziója volt, hogy két csapata legyen a Forma-1-es bokszutcában. Mindig lelkes, biztató és támogató volt – jó és rossz napokon egyaránt. Sokan hálásak lehetnek neki. Kiváltságosnak érzem magam, hogy ismerhettem őt. Esélyt adott nekem, egy fiatal srácnak, támogatott, és inspirált, ahogy még sokakat. Sok embernek megadta a lehetőséget.”

„Arra bíztatott, hogy semmi sem lehetetlen, semmi sem felülmúlhatatlan, és kövesd az álmaid. Rajongott a Forma-1-ért. Büszke volt mindarra, amit elértünk.”

A Red Bull tulajdonosáról a rivális csapatok is megemlékeztek: „Amit Dietrich Mateschitz tett a Forma-1-ért, az precedens nélküli” – fogalmazott Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

A Ferrari közösségi oldalán azt írta: „Lesújtott bennünket Dietrich Mateschitz halálhíre. Egy olyan ember volt ő, aki imádta a sportágunkat és a kihívásokat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Egy emberként gyászolja a Forma-1 a Red Bull alapítóját
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!