Friss hírek

Eldőlt: Grosjean Abu Dhabiban sem versenyezhet!

Romain Grosjean Haas
Nem állhat rajthoz a Forma-1 jövő hétvégi szezonzáró futamán, az Abu Dhabi Nagydíjon sem Romain Grosjean – jelentette be a Haas csapata vasárnap.

A francia pilóta a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon bukott nagyot, autójával a korlátnak vágódott. Az ijesztő balesetet Grosjean kisebb karcolásokkal és égési sérülésekkel úszta meg, a héten pedig úgy fogalmazott, szeretne rajthoz állni a szezonzárón, de nem mindenáron.

Grosjean végül orvosával közösen úgy döntött, nem vállalja a szereplést az Abu Dhabi Nagydíjon, és hazarepül Svájcba.

A Haas megerősítette azt is, akárcsak a Szahíri Nagyíjon, Abu Dhabiban is Pietro Fittipaldi helyettesíti majd Grosjeant.

„Nagy szomorúsággal tölt el, hogy nem versenyezhetek a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban, illetve itt” – mondta a rutinos versenyző.

„Az orvosommal közösen mindent megtettünk a kezem gyógyulásért, de túl nagy a kockázata a versenyzésnek. Szóval úgy döntöttünk, hogy nem fogok versenyezni.”

„Életem egyik legnehezebb döntése volt, ugyanakkor a legbölcsebb is. Hiányozni fog a csapat, de szurkolni fogok nekik.”

Mivel Grosjean szerződését nem hosszabbították meg, vélhetően a múlt hétvégi Bahreini Nagydíj volt az utolsó F1-es futama.

A Mercedes csapata szombaton jelezte, ha Grosjean nem tud elindulni az évadzárón, szerveznek neki egy tesztet, ahol méltó módon búcsúzhat el a Forma-1-től.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!