Eldőlt: Räikkönent leszerződtette a Renault! - F1VILÁG.HU

Eldőlt: Räikkönent leszerződtette a Renault!

HIRDETÉS

A Lotus Renault GP alakulata kedd reggel hivatalos közleményben erősítette meg, hogy leszerződtette a Forma-1 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent, aki így jövőre visszatér a királykategóriába.


A Lotus Renault GP alakulata kedd reggel hivatalos közleményben erősítette meg, hogy leszerződtette a Forma-1 2007-es világbajnokát, Kimi Räikkönent, aki így jövőre visszatér a királykategóriába.

A finn versenyző – aki 2009 végén távozott a Forma-1-ből – sokáig komoly tárgyalásokat folytatott a Williams alakulatával, az egyeztetések azonban nem jártak sikerrel. Menedzsmentje azonban a Renault-val és kapcsolatban állt, és a jövőre már Lotus néven futó alakulattal sikerült is megállapodásra jutni.

A brit-francia gárda múlt szerdán jelentette be, hogy nem számít a februárban súlyos ralibalesetet szenvedett Robert Kubicára a 2012-es év elején. A csapat kétéves szerződést kötött Räikkönennel.

„Nagyon örülök, hogy két év után visszatérhetek a Forma-1-be, és hálás vagyok a Lotus Renault GP-nek, amiért megadta számomra ezt a lehetőséget” – fogalmazott a 32 esztendős finn.

„A rali-világbajnokságban töltött időszak nagyon hasznos volt pályafutásomban versenyzőként, de nem tagadhatom, hogy nagyon ki voltam éhezve arra, hogy újra a Forma-1-ben versenyezzek. Könnyű választás volt visszatérni a királykategóriába a Lotus Renault GP színeiben, mivel lenyűgöztek a csapat ambíciói. Alig várom már, hogy szerepet vállaljak a csapat életében, és hogy a rajtrács elejére segítsem őket.”

A csapat tulajdonosa, Gerard Lopez hozzátette: „Egész évben azt hajtogattuk, hogy a csapatunk új ciklusba lép. A háttérben keményen dolgoztunk azon, hogy felépítsük egy sikeres struktúra alapjait, és hogy biztosítsuk azt, hogy a legmagasabb szinten legyünk képesek versenyezni.”

„Kimi döntése – miszerint visszatér a Forma-1-be a mi csapatunkkal – csak az első lépése néhány bejelentésnek, mely egyben komoly kihívónak állít be minket a jövőre vonatkozóan. Természetesen alig várjuk már, hogy együtt dolgozzunk egy világbajnokkal. Munkatársaim nevében szeretném üdvözölni Kimit Enstone-ban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!