Elnézi Hamilton bakiját a McLaren

Nem lesznek további következményei annak, hogy a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton titkos adatokat osztott meg a nagyvilággal egy közösségi oldalon – árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök.


Nem lesznek további következményei annak, hogy a McLaren versenyzője, Lewis Hamilton titkos adatokat osztott meg a nagyvilággal egy közösségi oldalon – árulta el Martin Whitmarsh csapatfőnök.

Hamilton a múlt hétvégi Belga Nagydíj kvalifikációját követően tett közzé egy bejegyzést Twitteren, melyhez mellékelt egy fotót (megtekinthető Facebook-oldalunkon), melyen saját mért körének telemetriai adatai láthatóan Jenson Button adataival összehasonlítva.

A brit versenyző azt szerette volna megmutatni a nagyvilágnak, miért is kapott ki bő 8 tizedmásodperccel csapattársától az időmérő edzésen – hiszen míg Button az új hátsó terelőszárnnyal rótta a köröket, addig ő – illetve mérnöki gárdája – a régi változat mellett tette le voksát.

A McLaren nem sokkal ezután finom megkérte Hamiltont, távolítsa el az említett fotót a Twitterről, ekkora azonban az a Forma-1-es paddockban is elterjedt.

Egy magát megnevezni nem kívánó rivális alakulat csapatfőnöke az Autosportnak azt mondta, a Hamilton által publikált adatok valóságos aranybányaként szolgálnak, hiszen jobban megérthetik a McLaren versenyautójának teljesítményét.

A brit istálló csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban nem tulajdonított komoly jelentőséget az ügynek.

„Véleményem szerint hibásan mérte fel ezt a dolgot, mi pedig arra kértük, törölje a felvételt. Ő ezt megtette, rájött tettének súlyára. Nem gondolom azt, hogy ennek az egésznek bármiféle hatása lett volna a hétvégénkre” – mondta Whitmarsh, majd amikor arról faggatták, Hamilton megszegte-e titoktartási kötelezettségét, a szakember így felelt: „Nem hinném.”

„Persze érdekes volna látni, hogy más csapatfőnökök miképp kezelnék ezt a helyzetet. Szerintem nem szegett meg semmit, egész egyszerűen rosszul mérte fel a dolgot, aztán nagyon gyorsan helyesbített és bocsánatot kért a történtekért. Mi pedig továbbléptünk.”

A McLaren technikai igazgatója, Paddy Lowe szerint a többi csapat nem profitál sokat a publikált fotóból, bár való igaz, ilyen dolgoknak nem szabadna kikerülniük.

„Ami az Internetre felkerül, az ott is marad, bár ez a bejegyzés törölve lett azóta” – fogalmazott a szakember.

„Néhány mérnök odajött hozzám, ami nem feltétlenül jó, de az a helyzet, hogy ez inkább arról szól, hogy efféle dolgokat nem teregetünk ki a nagyvilág felé. Azok az adatok, amik ezen a fényképen szerepeltek, senkinek nem jelentenek olyan nagy előnyt, szóval nem hiszem, hogy olyan nagy kár keletkezett volna emiatt.”

„Lewis abban hibázott igazából, hogy nem értékelte, milyen természetűek ezek az információk. A mérnökök nem örülnek annak, ha ilyen adatok kikerülnek, mert tulajdonképpen egész életükben próbálják megóvni ezeket a titkokat. Tehát azért többről van itt szó.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS