Ezért aggódott Verstappen a Q2-ben - F1VILÁG.HU

Ezért aggódott Verstappen a Q2-ben

HIRDETÉS
Max Verstappen, a Red Bull versenyzője kisebb problémával szembesült a Q2-ben, azonban végül a második rajtkockába kvalifikálta magát a Német Nagydíjon.
HOCKENHEIM, GERMANY - JULY 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 leads Valtteri Bottas driving the (77) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W10 on track during qualifying for the F1 Grand Prix of Germany at Hockenheimring on July 27, 2019 in Hockenheim, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-212Y598S12111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Miután a Ferrarik kiestek a pole-ért folytatott csatából, a Red Bull volt az egyetlen istálló, aki kihívója lehetett a Mercedesnek. Verstappennek sikerült is maga mögé utasítania az egyik ezüstnyilat: Valtteri Bottas előtt, a 2. helyen végzett. 

„A Q1-ben a Ferrari elég magabiztosnak mutatkozott elöl, és a Q3-ra nagyobb különbséget vártunk. Természetesen jó volt, hogy kiestek, de az én oldalamról sok tapadást vesztettem a Q1-hez képest. Viszont örülök a második helynek” – nyilatkozta a holland pilóta.

A kvalifikáció második szakaszában Verstappen a közepes keverékeken gurult pályára, majd csapatrádión jelezte, hogy erőt veszít, így a bokszba hajtott, hogy a csapat megvizsgálja az autót. 

A gyorsköre során Verstappen blokkolta a közepes abroncsokat, így végül a lágy keverékekkel teljesítette legjobb idejét. 

„A Q2-ben kipróbáltam egy másik módot, de erőt veszítettem, és a bokszba mentem, hogy megnézzék, minden rendben van-e” – mondta. 

„Ezért kár volt, mert ugyanazt a keveréket akartam választani, mint a többiek, de így a másik gumit kellett használnom. Kár érte, de ezzel együtt tudunk élni. A Q2-es második körömben és a Q3-ban már nem volt problémánk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!