Ezért aggódott Verstappen a Q2-ben - F1VILÁG.HU

Ezért aggódott Verstappen a Q2-ben

Max Verstappen, a Red Bull versenyzője kisebb problémával szembesült a Q2-ben, azonban végül a második rajtkockába kvalifikálta magát a Német Nagydíjon.

Miután a Ferrarik kiestek a pole-ért folytatott csatából, a Red Bull volt az egyetlen istálló, aki kihívója lehetett a Mercedesnek. Verstappennek sikerült is maga mögé utasítania az egyik ezüstnyilat: Valtteri Bottas előtt, a 2. helyen végzett. 

„A Q1-ben a Ferrari elég magabiztosnak mutatkozott elöl, és a Q3-ra nagyobb különbséget vártunk. Természetesen jó volt, hogy kiestek, de az én oldalamról sok tapadást vesztettem a Q1-hez képest. Viszont örülök a második helynek” – nyilatkozta a holland pilóta.

A kvalifikáció második szakaszában Verstappen a közepes keverékeken gurult pályára, majd csapatrádión jelezte, hogy erőt veszít, így a bokszba hajtott, hogy a csapat megvizsgálja az autót. 

A gyorsköre során Verstappen blokkolta a közepes abroncsokat, így végül a lágy keverékekkel teljesítette legjobb idejét. 

„A Q2-ben kipróbáltam egy másik módot, de erőt veszítettem, és a bokszba mentem, hogy megnézzék, minden rendben van-e” – mondta. 

„Ezért kár volt, mert ugyanazt a keveréket akartam választani, mint a többiek, de így a másik gumit kellett használnom. Kár érte, de ezzel együtt tudunk élni. A Q2-es második körömben és a Q3-ban már nem volt problémánk.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!