Friss hírek

F1-es főnöke szerint túl hamar távozik a Honda

A Honda Forma-1-es főnöke, Masashi Yamamoto szerint a japán gyártó túl hamar vonult ki a száguldó cirkuszból, és reméli, hogy egy napon újra visszatér majd.

A Honda a McLaren partnereként 2015-ben tért vissza a Forma-1-be, a McLarennel eltöltött évek azonban gyötrelmesen alakultak.

A japánok ezt követően léptek szövetségre előbb a Toro Rossóval (ma már AlphaTauri), majd a Red Bull Racinggel. Utóbbi csapat révén tavaly megnyerték az egyéni világbajnoki címet Max Verstappennel.

Hirdetés
 

A Honda viszont a 2021-es szezon végén távozott a sportból – habár idén még gyártja motorjait a Red Bull Racingnek. A V6-os erőforrások a jövő évtől kezdődően már az osztrák csapat Milton Keynes-i kampuszán készülnek el.

A Motorsport.com című lapnak nyilatkozva Masashi Yamamoto elárulta, véleménye szerint a Honda túl hamar távozik a Forma-1-ből.

„Személy szerint igen, egyetértek ezzel” – mondta a Honda F1-es főnöke. „De ez egy vállalati döntés, és megértem, milyen utat választ a vállalat – szóval el kell fogadnunk.”

„De reméljük, hogy egy napon a Honda visszatér majd az F1-be.”

Yamamoto azt mondja, inkább elégedettséggel, mintsem megkönnyebbüléssel tölti el őket az, hogy tavaly meg tudták nyerni az egyéni világbajnoki címet.

„Természetesen szomorú a távozás, de már 2020 októbere óta tudtuk ezt, ezért azzal is tisztában voltunk, hogy keményen kell nyomnunk ezért 2021-ben.”

„Más hozzáállást választottunk, másképp néztünk a döntésre, megpróbáltunk mindent beleadni, hogy jól teljesítsünk a megmaradt időben.”

„Arra fókuszáltunk, hogy megnyerjük a bajnokságot utolsó évünkben, és azt gondolom, véghez vittük a feladatunkat a Forma-1-ben. Elértük a célunkat abban az időkeretben, amit megszabtunk magunknak.”

„Előbb a Toro Rossóval léptünk szövetségre, egy évvel később pedig jött a Red Bull. A mi célunk, és az ő céljuk is az volt, hogy három éven belül megnyerjük a bajnokságot. És 2021-ben pontosan ez történt. Szóval nagyszerű történtek, főleg, mivel rengeteg erőfeszítést tettünk érte.”

Yamamoto elárulta, nagy kihívás vár a Red Bullra, hiszen házon belül kell elkészíteniük motorjaikat a következő években, 2022-ben azonban még minden támogatást megadnak az osztrákoknak.

„Red Bull Powertrains néven futnak majd, mi pedig támogatjuk őket, hogy jó teljesítményt érjenek el az AlphaTaurival és a Red Bull-lal. De igen, más kapcsolat lesz, ez egészen biztos.”

„Kihívást jelent majd, de az is igaz, hogy erősebbek akarnak lenni, és még jobban integrált csapattá akarnák válni azzal, hogy házon belül gyártják majd a motorokat. Hondaként mi támogatni akarjuk őket, amennyire csak lehet a saját erőforrásainkkal, hogy eredményes legyen ez a projekt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!