IMOLAGP

F2-es baleset: Correa nem elégedett a vizsgálat eredményével

MONTE CARLO, MONACO - MAY 25: Juan Manuel Correa (USA, SAUBER JUNIOR TEAM BY CHAROUZ) during the Monaco at Monte Carlo on May 25, 2019 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Joe Portlock / LAT Images / FIA F2 Championship)
Nem elégedett a tavaly augusztusi Forma-2-es baleset vizsgálatának eredményével a Juan Manuel Correa – a fiatal pilóta túlélte a szerencsétlenséget, versenytársa, Anthoine Hubert azonban belehalt sérüléseibe.

A tragikus baleset az augusztus végi Belga Nagydíjon történt Spában, amikor a szombati főverseny második körében 4 autó balesetbe keveredett, Correa pedig hatalmas sebességgel eltalálta Hubert versenyautóját.

A francia pilóta nem élte túl az ütközést, Correát pedig életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, azóta pedig otthonában folytatja rehabilitációját.

Az elmúlt 5 hónapban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Biztonsági Igazgatósága mélyreható vizsgálatot folytatott, ennek eredményét nemrég nyilvánosságra is hozták, melyet pénteken közöltünk is az F1VILÁG.HU-n.

Ebben megállapítást nyertek a balesettel kapcsolatos olyan tények, hogy a versenyautók milyen sebességgel és milyen szögben csapódtak egymásnak, illetve, hogy nem volt egy konkrét kiváltó oka a szerencsétlenségnek, hanem események láncolata okozta a végül tragikus kimenetelű ütközést. Az FIA vizsgálata megállapította, hogy valamennyi érintett versenyző megfelelően reagált a kialakult helyzetre, és a pályabírók, illetve a versenyirányítás reakciója is „időszerű és jó” volt.

Nemrég közleményt adott ki a balesetet túlélő Juan Manuel Correa – ebben leírja, az FIA által nyilvánosságra hozott dokumentum több kérdést vet fel benne, mint amennyi választ ad.

„Pénteken az FIA bejelentette, hogy befejezte a vizsgálatot az augusztus 31-én, Spa-Francorchampsban történt balesettel kapcsolatban, és nyilvánosságra hozta annak eredményeit” – áll Correa közleményében.

„Az FIA Biztonsági Igazgatósága több mint 5 hónapot töltött el a vizsgálattal, de számomra az eredményeik több kérdést vetnek fel, mint amennyi választ adnak. Emellett meglepőnek tartom, hogy a teljes baleseti jegyzőkönyvet nem tették elérhetővé számomra, hogy jobban megérthessen azokat a konklúziókat, amiket levont az FIA.”

„2019. augusztus 31-én a barátom, a versenytársam életét veszítette, egy család elveszítette szerettét, én pedig súlyos sérüléseket szenvedtem. A múlton nem változtathatunk, de talán mindennek a fájdalomnak és áldozatnak van némi értelme, ha biztonságosabbá tudjuk tenni a sportot.”

„Ezért tovább folytatom a munkát a jogi képviselőimmel, hogy megkapjam a baleseti jegyzőkönyv másolatát. Remélem, hogy abban a helyzetben lehetek, hogy ismét nyilatkozhatok, amint elérhetővé teszik számomra ezt, és tisztábban átláthatom azokat a konklúziókat, amiket levont az FIA, illetve azokat a biztonsági intézkedéseket, amikkel megpróbálnak előállni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!