Fellebbez az Alfa Romeo, kérik vissza a pontjaikat

RAIKKONEN Räikkönen Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Germany Grand Prix from July 25 to 28, in Hockenheim, Germany - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
Az Alfa Romeo fellebbezést nyújt be az FIA-hoz, miután az F1-es Német Nagydíjat követően időbüntetést kaptak, ezzel elvették a versenyen szerzett pontjaikat.

Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi a 7. és 8. pozíciókat szerezték meg a Német Nagydíj versenyén, azonban az FIA az Alfa Romeo kuplungjával kapcsolatos szabálytalanság miatt 30 másodperces időbüntetéssel sújtotta a pilótákat. 

A versenybírák szerint a kuplung oly módon működött, hogy az az állórajtnál a pilóták előnyére lehetett Frederic Vasseur csapatfőnök azonban állítja, gondjuk volt a kuplunggal, amelyre bizonyítékaik is vannak, ezért fellebezést nyújtanak be az időbüntetés ellen. 

Nagyon csalódottak vagyunk, hogy mindkét autót megbüntették, és elvették a pontjainkat egy ilyen izgalmas verseny után” – nyilatkozta Vasseur. „A szituáció akkor alakult ki, amikor a biztonsági autó mögött autóztunk az állórajt előtt. A kuplunggal problémánk volt, ami nem volt a kontrollunk alatt. Ki fogjuk vizsgálni, hogy mi volt a gond.”

„Tiszteletben tartjuk az FIA folyamatait és a versenybírák munkáját, de fellebbezünk a döntés ellen, hiszen úgy gondoljuk, hogy megvan az alapunk és a bizonyítékunk ahhoz, hogy visszafordítsuk a dolgokat. Ezzel kapcsolatban hamarosan felvesszük a kapcsolatot az FIA-val.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!