Friss hírek

Ferrari: Ha kell, lesz csapatutasítás idén is

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke kijelentette, amennyiben szükséges, alkalmazni fogják a csapatutasítást a 2020-as F1-es szezonban is.

A csapatutasítás többször okozott konfliktust a tavalyi évben a versenyzők és a Ferrari között – volt, hogy ennek engedelmeskedtek a pilóták, volt, hogy nem. Mattia Binotto elmondta, előfordulhat az idei szezonban is, hogy csapatutasítást kell alkalmazniuk – akkor, ha a Ferrari érdekei ezt kívánják. 

Binotto korábban úgy nyilatkozott, a vb-cím szempontjából továbbra is Vettel az, akire számítanak, ám a német és Leclerc is egyenlő esélyekkel indul az idei évben, hiszen a monacói tavaly bebizonyította, hogy képes csapattársa szintjén versenyezni, és harcba szállni a világbajnoki címért. 

„Úgy gondolom, hogy már bebizonyította, hogy készen áll” – mondta Binotto. „Szerintem fantasztikus, remek szezont teljesített a tavalyi évben. Év végén ugyanazon a szinten volt, mint Sebastian, ami az eredményeket illeti. Azt hiszem, bizonyította, hogy képes rá.”

„Szóval úgy gondolom, egy szinten kezdik meg a 2020-as szezont. De ők is tudják, hogy a csapaté az elsőbbség. Szóval lehet, hogy fogunk alkalmazni csapatutasítást.”

„Nem fogom azt mondani, hogy nem lesz csapatutasítás. Lehet, hogy szükség lesz rá a teljes csapat érdekében, ha úgy adódik. De az ilyen helyezeteknek egyértelműnek kell lenniük” – folytatta a szakember. 

A tavalyi évben volt néhány összezörrenés Vettel és Leclerc között, Brazíiában pedig a pályán is összeütköztek – Binotto szerint ilyen szempontból nem kell majd beavatkozniuk kettejük kapcsolatába. 

„A tavalyi év hasznos volt mindkettejük számára, hogy jobban megismerjék egymást, hogy megértsék, hogyan kellene viselkedni, és mik a szerepek csapaton belül.”

„Mi a prioritás? A csapat az első. Már sokkal jobban ismeri egymást a két versenyző, és jobban is viselkednek. Nagyon örülök, hogy ilyen szinten tudtunk beszélni velük, annak is, hogy hozzájárultak az autóhoz, a csapathoz, és hogy egymás között is meg tudják beszélni a dolgokat.”

„Szóval ennél többet nem kell mondanom, mert tökéletesen értik, hogy hogyan kell nyerni a pályán.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Ferrari: Ha kell, lesz csapatutasítás idén is
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!