Friss hírek

Ferrari: Leclerc nem tehet róla

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke megdicsérte versenyzőjét, Charles Leclercet, szerinte a monacói ugyanis remek teljesítményt nyújtott az időmérőn azok után, hogy motorhiba miatt kénytelen volt kihagyni az Amerikai Nagydíj harmadik szabadedzését.

Leclerc már az Amerikai Nagydíj 3. szabadedzésén kezdetén kénytelen volt kiszállni autójából, miután a Ferrariban motorprobléma lépett fel – ezután a csapat azon dolgozott, hogy az időmérőig beszereljenek egy másik erőforrást autójába. 

Ez sikerült is az olaszoknak, és mivel egy korábban használt aggregátot kapott Leclerc, ezért nem kap rajtbüntetést, a kvalifikációját viszont jelentősen befolyásolta az, hogy nem tudott körözni az utolsó edzésen. 

Hirdetés
 

Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elmondta, Leclercnek borzasztóan nehéz dolga volt az austini kvalifikáción, de remekült helyt állt.

„Ha egy ennyire szép pole-sorozatod van, akkor természetesen azt reméled, hogy ez folytatódik” – mondta a szakember azok után, hogy Leclerc a nyári szünet után 4 pole pozíciót szerzett. „Bottas egy igazán nagyszerű kört teljesített, le a kalappal. A különbségek minimálisak, és könnyen alakulhatott volna másképp is.”

„Kemény versenyre készülünk, ahol a gumikezelés kulcsfontosságú lesz. Erre felkészültünk. Charles nem tehet róla, hogy 4. lett. Semmit nem rontott el, de a harmadik edzésen egy meghibásodás miatt nem tudott vezetni. Itt pedig létfontosságú, hogy az utolsó tréningen felkészüljenek a kvalifikációra. A történtek fényében Charles nagyon jól teljesített.”

„Az elmúlt versenyeken a pole pozíciók nem hoztak szerencsét számunkra – talán most vasárnap majd másképp lesz, amikor nem legelölről indulunk majd” – bizakodott a csapatfőnök. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!