Ferrari: Nem lehetünk elégedettek ezzel a fejlődéssel

Habár a Kanadai Nagydíjon Sebastian Vettel a győzelemért harcolhatott, Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem lehetnek elégedettek a Montrealban elért fejlődéssel.


Habár a Kanadai Nagydíjon Sebastian Vettel a győzelemért harcolhatott, Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint nem lehetnek elégedettek a Montrealban elért fejlődéssel.

Vettel a vasárnapi futamon kiváló rajtot vett, és a verseny első felében magabiztosan vezetett, később azonban a jobban taktikázó Lewis Hamilton elé került, és győzött.

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, jó volt látni a fejlődést – főleg az időmérős gumihasználatot tekintve –, ugyanakkor rámutatott arra, rengeteg munka vár még rájuk.

„Mindig szerénynek kell lennünk, mert tudnunk kell, hol állunk” – mondta a szakember.

„De a csapat remekül reagált a számos dolog megértésével. Sikerült megtanulnunk, hogyan találjuk meg az autó megfelelő egyensúlyát, és hogyan dolgozzunk a gumikkal. Még ezen a hétvégén is hátrányban voltunk a Mercedesszel szemben – nem volt nagy ez a hátrány, de még nem vagyunk elég közel. Tovább kell dolgoznunk, hogy esélyünk legyen a győzelemre.”

Montrealban a Ferrari látszólag jól kezelte a Pirelli abroncsait az időmérőn, ám azt még nem tudni, hogy ezt melegebb időjárási körülmények között is meg tudja-e ismételni.

„Majd meglátjuk Bakuban” – mondta Arrivabene.

„Ami biztos, hogy így kell folytatnunk. Minden pályának megvan a maga karakterisztikája, de amit Monaco után megtanultunk, hogy minden versenyre külön kell összpontosítanunk. Az alapok jók, és a motort itt megadta a választ azokra a kérdésekre, amik felmerültek.”

„A Monaco után elvégzett munka kifizetődött. Jobban értjük az autó bizonyos aspektusait. Érdekes futam és időmérő volt. Megéreztük a győzelem illatát, és a verseny után kissé csalódott voltam. De hideg fejjel csak azt mondhatom, elégedettek lehetünk azzal, amit itt elértünk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS