Friss hírek

Ferrari: Nyit a gyár, folytatódik a „B-autó” fejlesztése

TEST T2 BARCELLONA - VENERDÌ 28/02/20  - CHARLES LECLERC 
© Scuderia Ferrari Press Office
A tervek szerint július első hétvégéjén, Ausztriában megkezdődik a Forma-1 2020-as idénye, az eddigi gyárbezárások után pedig a száguldó cirkusz csapatai versenyfutásba kezdenek az idővel: megpróbálnak annyit javítani autóikon, amennyit csak tudnak. Természetesen a Ferrari sem kivétel, mely a téli teszteken nem teljesen volt megelégedve SF1000-es versenyautójával!

A koronavírus-járvány miatt a Forma-1-es gyárak 63, míg a motorrészlegek 49 napig tartottak zárva, a Ferrari sportrészlegén [Gestione Sportiva] pedig május 21-én, azaz csütörtökön ismét beindult a munka.

Kezdetben persze csak korlátozottan, hiszen sok szakember, illetve az adminisztratív személyzet még otthonról dolgozik, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem próbálnak meg javítani az SF1000-es versenyautón.

Egy olyan autóról, mely valójában még egyszer sem versenyzett – és ebben a formában soha nem is fog, a július első hétvégéjén, Spielbergben pályára guruló modell ugyanis várhatóan jelentősen eltér majd attól a modelltől, mellyel a Scuderia még márciusban elutazott Melbourne-be.

Olasz lapértesülések szerint a Ferrari a váltón is próbál javítani, mint ahogy aerodinamikai téren is szeretnének előrelépni. Úgy tudni, a V6-os erőforráson is sokat javíthatnak az idénykezdetig, akár 15 extra lóerőt kihozhatnak belőle.

Néhány hete, ’A GP Világa’ című sorozatunkban már foglalkoztunk a Ferrari „B-autójával”.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!