Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Ferrari: Vegyék komolyan a fenyegetésünket!

Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne elárulta, a Forma-1 tulajdonosai jobban teszik, ha komolyan veszik fenyegetésüket, miszerint 2020 végén kivonulnak a száguldó cirkuszból.

Az olasz szakember néhány hete lebegtette meg, ha a Liberty Media és az FIA nem változtat a 2021-re tervezett motorszabályokon, a Ferrari fogja magát, és hátat fordít a Forma-1-nek.

Miután a szintén a FIAT-hoz tartozó Alfa Romeo nemrégiben szövetségre lépett a Sauber Forma-1-es csapatával, egyes vélemények szerint a Ferrari fenyegetése nem valós. Marchionne azonban hétvégén tiszta vizet öntött a pohárba.

„Az egyeztetések megkezdődtek, és folytatódni fognak” – mondta a Ferrari elnöke az Alfa Romeo Sauber szombati csapatbemutatóján.

„2020-ig még van időnk arra, hogy megoldást találjunk, ami előnyös a Ferrari számára. Az a fenyegetés, hogy a Ferrari otthagyja a Forma-1-et, igenis komoly. A Sauberrel kötött egyezségünk 2020-2021-ben lejár, pont akkor, amikor a Ferrari távozhat.”

„Olyan megoldást kell találnunk, ami előnyös a sport számára, de világossá kell tennünk azt is, hogy mi az, amit nem tudunk elfogadni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!