Friss hírek

Forma-1: A Ford érkezése remek hír a sport számára

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnöke és ügyvezetője nagy örömmel fogadta a Ford bejelentését, mely szerint 2026-ban újra csatlakoznak a királykategóriához.

A Ford pénteken, a Red Bull bemutatóját megelőzően hivatalosan is bejelentette, hogy 2026-tól visszatérnek a Forma-1-be, így 2004 után újra láthatjuk őket a száguldó cirkusz versenypályáin. Stefano Domenicali örül, hogy a Ford meghozta ezt a döntést, és elmondta, alig várják, hogy részvételükkel színesítsék az F1-es mezőnyt. 

A mai hír, hogy a Ford visszatér a Forma-1-be 2026-tól, nagyon jó a sport számára, és izgatottan várjuk, hogy csatlakozzanak a Forma-1-ben már meglévő hihetetlen autóipari partnerekhez. A Ford egy globális márka, hihetetlen múlttal rendelkeznek a versenyzésben és az autóiparban, és látják azt az óriási értéket, amit a mi platformunk kínál számukra félmilliárd szurkolóval világszerte“ – nyilatkozta Domenicali. 

Hirdetés
 

A Ford számára motiválóak a 2026-os új motorszabályok, de emellett Domenicali szerint a sport számos előnnyel szolgál majd a gyártó számára. 

„Az elköteleződésünk, hogy karbonsemlegesek legyünk 2030-ra, és hogy 2026-tól fenntartható üzemanyagot vezetünk be, szintén fontos szempont volt abban, hogy csatlakozzanak a Forma-1-hez. Hisszük, hogy a sportunk olyan lehetőséget kínál, amit más nem, és alig várjuk, hogy a Ford logo versenyezzen az F1 ikonikus pályáin 2026-tól“ – mondta a szakember. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!