Friss hírek

Gasly: Annyi mindent átéltem az elmúlt másfél évben, ez hihetetlen!

Pierre Gasly, a Forma-1-es Olasz Nagydíj győztese nehezen találta a szavakat a monzai sikerét követően – a francia pilóta egyelőre nem hiszi el, hogy mi történt.

Gasly a 10. helyről vágott neki az Olasz Nagydíjnak, amely óriási fordulatokat hozott a biztonsági autós periódusokat követően. Az AlphaTauri versenyzője Lewis Hamilton büntetését követően az élre állt, és az utolsó másodpercekig küzdött azért, hogy megtartsa vezető pozícióját az őt támadó Carlos Sainzcal szemben – végül 0,4 másodperccel nyert a spanyol előtt. 

Ez végül sikerült számára, így élete első Forma-1-es győzelmét szerezte meg a fiatal pilóta – és a csapat első győzelmét a 2008-as monzai elsőségüket követően. 

„Ez hihetetlen” – mondta Gasly. „Ez egy őrült verseny volt. Kihasználtuk a piros zászlót. Az autó gyors volt, és egy elég gyors autó volt mögöttünk is.”

Az elmúlt 18 hónap alatt annyi mindent átéltem. Az első dobogón tavaly az AlphaTaurival, akkor is úgy voltam vele, hogy wow, és most az első győzelmem Monzában. Nehezen fogom fel.”

Nincsenek szavak. Ez a csapat annyi mindent tett értem. Ők adták meg az első lehetőséget számomra a Forma-1-ben, ők adták nekem az első dobogót. Most pedig az első győzelmemet.”

„Őrületes, tényleg. Őrület. Olyan boldog vagyok. Nem tudom eléggé megköszönni nekik, mindenkinek az AlphaTaurinál és a Hondánál. Ez egy motorerő-érzékeny pálya, és megnyertük a versenyt minden Mercedes-, Ferrari-, és Renault-autó előtt, szóval ez egy lenyűgöző nap.”

Gasly az első francia versenyző, aki Olivier Panis 1996-os monacói győzelme óta versenyt tudott nyerni a Forma-1-ben. 

„Amikor a Forma-1-be jöttem, mindig mondtam, hogy ezen változtatnunk kell, mert olyan rég volt” – mondta. „Sosem számítottam rá, hogy ez megtörténik velünk az AlphaTaurinál. A tavalyi év óta magunkra koncentrálunk, és lépésről lépésre fejlődünk. Annyira boldog vagyok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!