Gasly: Magam mögött hagytam a tavaly történteket! - F1VILÁG.HU

Gasly: Magam mögött hagytam a tavaly történteket!

HIRDETÉS
Hullámvasútszerűen alakult a 2019-es Forma-1-es idény Pierre Gasly számára: a francia versenyző kiábrándítóan kezdte az idényt, emiatt pedig végül távoznia is kellett a Red Bull csapatától, Brazíliában viszont a Toro Rosso színeiben dobogóra tudott állni.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 12: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks to the media in the Paddock during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 12, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-23CJBXJQ92111 // Usage for editorial use only //

Gasly nagy lehetőségként tekintett az elmúlt évre, hiszen Max Verstappen csapattársaként a Red Bull nagycsapatánál kapott lehetőséget. A 2019-es idény első szakasza azonban kiábrándítóan alakult számára, a Brit Nagydíjon viszont látszólag sikerült fejlődést elérnie, és Hockenheimben az F1Világnak adott exkluzív interjújában is már arról beszélt, bizakodóan várja a folytatást.

A Red Bull azonban az augusztusi nyári szünetben bejelentette, visszaküldi Gaslyt a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alexander Albon veszi át. A fiatal pilóta régi-új csapatánál szemmel láthatóan felszabadultabban versenyzett, a Brazil Nagydíjon pedig egy parádés 2. helyet szerzett a Toro Rossóval.

Gasly nemrég exkluzív interjút adott az F1Világnak, melyben elárulta, alaposan kiértékelte a tavalyi szezont, a pozitívumokból pedig megpróbál építkezni.

„Hogy őszinte legyek, én már teljesen magam mögött hagytam a tavalyi szezont. Egy új év, egy új fejezet kezdődik most az AlphaTaurival” – mondta lapunknak a 24 éves versenyző.

„Persze rengeteg dolgot magammal tudtam hozni a tavalyi évből, pozitívumokat és negatívumokat egyaránt. Télen mindent alaposan áttekintettem, január 1-jén pedig felfrissülve álltam munkába. Viszem tovább az elmúlt idény pozitívumait, és készen állok arra, hogy építsek arra, hogy tavaly olyan erősen zártuk az idényt a Toro Rossóval.”

2021-ben jelentősen megváltoznak majd a Forma-1 szabályai, Gasly pedig abban bízik, ebből profitálni tud majd az AlphaTauri csapata.

„Azt persze senki sem tudja, melyik lesz a legjobb csapat 2021-ben. Rengeteg minden változik, nagyon sok mindent ki kell derítenünk még. Éppen ezért nehéz is megmondani, hogy mit várunk a 2021-es évtől” – magyarázta a francia tehetség.

„Azt gondolom, idén több pénz, több forrás áll majd a rendelkezésünkre az autó fejlesztéséhez, és persze én is igyekszem hozzájárulni a dolgokhoz a saját teljesítményemmel.”

„Többféleképpen elsülhet a dolog: lehet, hogy nagyobb lesz a különbség a topcsapatok és a középmezőny között, és akár lehetőséget is kínálhat számunkra, ha jól eltaláljuk a dolgokat az elején. Remélhetőleg nekünk sikerül javítanunk a teljesítményünkön, de hogy őszinte legyek, én kizárólag a 2020-as idényre fókuszálok még. Tudom, mi a dolgom, jelenleg erre összpontosítok.”

Hirdetés

A Forma-1 2020-as szezonja a koronavírus-járvány miatt várhatóan csak május végén, vagy június elején rajtol el: eddig négy versenyt kellett törölni vagy halasztani: az ausztrál, a bahreini, a vietnámi és a kínai futamokat.

Hogy miképp alakulhat a 2020-as világbajnokság, arról nemrég részletesen írtunk.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!