Költségplafon-ügy

Gasly: Magam mögött hagytam a tavaly történteket!

Hullámvasútszerűen alakult a 2019-es Forma-1-es idény Pierre Gasly számára: a francia versenyző kiábrándítóan kezdte az idényt, emiatt pedig végül távoznia is kellett a Red Bull csapatától, Brazíliában viszont a Toro Rosso színeiben dobogóra tudott állni.

Gasly nagy lehetőségként tekintett az elmúlt évre, hiszen Max Verstappen csapattársaként a Red Bull nagycsapatánál kapott lehetőséget. A 2019-es idény első szakasza azonban kiábrándítóan alakult számára, a Brit Nagydíjon viszont látszólag sikerült fejlődést elérnie, és Hockenheimben az F1Világnak adott exkluzív interjújában is már arról beszélt, bizakodóan várja a folytatást.

A Red Bull azonban az augusztusi nyári szünetben bejelentette, visszaküldi Gaslyt a Toro Rossóhoz, helyét pedig Alexander Albon veszi át. A fiatal pilóta régi-új csapatánál szemmel láthatóan felszabadultabban versenyzett, a Brazil Nagydíjon pedig egy parádés 2. helyet szerzett a Toro Rossóval.

Gasly nemrég exkluzív interjút adott az F1Világnak, melyben elárulta, alaposan kiértékelte a tavalyi szezont, a pozitívumokból pedig megpróbál építkezni.

„Hogy őszinte legyek, én már teljesen magam mögött hagytam a tavalyi szezont. Egy új év, egy új fejezet kezdődik most az AlphaTaurival” – mondta lapunknak a 24 éves versenyző.

„Persze rengeteg dolgot magammal tudtam hozni a tavalyi évből, pozitívumokat és negatívumokat egyaránt. Télen mindent alaposan áttekintettem, január 1-jén pedig felfrissülve álltam munkába. Viszem tovább az elmúlt idény pozitívumait, és készen állok arra, hogy építsek arra, hogy tavaly olyan erősen zártuk az idényt a Toro Rossóval.”

2021-ben jelentősen megváltoznak majd a Forma-1 szabályai, Gasly pedig abban bízik, ebből profitálni tud majd az AlphaTauri csapata.

„Azt persze senki sem tudja, melyik lesz a legjobb csapat 2021-ben. Rengeteg minden változik, nagyon sok mindent ki kell derítenünk még. Éppen ezért nehéz is megmondani, hogy mit várunk a 2021-es évtől” – magyarázta a francia tehetség.

„Azt gondolom, idén több pénz, több forrás áll majd a rendelkezésünkre az autó fejlesztéséhez, és persze én is igyekszem hozzájárulni a dolgokhoz a saját teljesítményemmel.”

„Többféleképpen elsülhet a dolog: lehet, hogy nagyobb lesz a különbség a topcsapatok és a középmezőny között, és akár lehetőséget is kínálhat számunkra, ha jól eltaláljuk a dolgokat az elején. Remélhetőleg nekünk sikerül javítanunk a teljesítményünkön, de hogy őszinte legyek, én kizárólag a 2020-as idényre fókuszálok még. Tudom, mi a dolgom, jelenleg erre összpontosítok.”

A Forma-1 2020-as szezonja a koronavírus-járvány miatt várhatóan csak május végén, vagy június elején rajtol el: eddig négy versenyt kellett törölni vagy halasztani: az ausztrál, a bahreini, a vietnámi és a kínai futamokat.

Hogy miképp alakulhat a 2020-as világbajnokság, arról nemrég részletesen írtunk.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gasly: Magam mögött hagytam a tavaly történteket!
Sainz elárulta, miért lesz nagyon érdekes a japán F1-es hétvége
Leclerc: Nagyon fontos lesz az utolsó szabadedzés!
Ha vasárnap is esni fog, erős lesz a Red Bull – mondja Perez

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!