Friss hírek

Grosjean alig várja, hogy megszabaduljon autójától

Romain Grosjean, a Haas versenyzője alig várja, hogy véget érjen a szezon és megszabaduljon autójától, ami véleménye szerint az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén is vezethetetlen volt.

A Haas számára egyáltalán nem alakult jól az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzése, miután Grosjean már a Q1-ben kiesett, Kevin Magnussen pedig a 15. helyen végzett

A francia pilóta egyébként egy új padlólemezt próbált ki a hétvégén, ám pénteken, a Valtteri Bottasszal történt ütközés során megsérült, és nem tudták pótolni az új specifikációt. Grosjeannak ezért a régi padlólemezhez kellett visszatérnie, és az autón is jócskán változtatniuk kellett. 

Hirdetés
 

„A harmadik szabadedzésen rendben volt az autónk, és tudtuk, hogy az időmérőre van még benne potenciál, de aztán ez az átkozott dolog vezethetetlen volt” – nyilatkozta Grosjean. 

„Ezért senki nem hibás, a mérnökök a tőlük telhető legjobbat nyújtották, én is ugyanúgy vezettem, de aztán az 1-es kanyarban ugyanaz történt, mint Kevinnel – kiszélesítettem a pályát, három tizedet veszítettem. Szóval, amikor ennyire szoros a verseny, akkor ez soha nem jó.”

A szezon utolsó időmérőjét követően Grosjean elárulta, alig várja, hogy befejezzék, és 2020-ban tiszta lappal kezdhessenek. 

„Valamelyest boldog lehetek, hogy őszinte legyek. Megpróbáltam egész évben pozitív lenni, de mondjuk azt, hogy alig várom, hogy megszabaduljak ettől, és ez nem fog múzeumba kerülni” – mondta. 

Grosjean az időmérőn Daniil Kvyattal keveredett incidensbe, amikor az oroszt kiengedték a garázsból, ám a Haas is érkezett a bokszutcában, és egy feltűnő manőverrel kellett kikerülnie őt.

„Rendben volt a dolog, a pályán visszaelőztem őt, szóval visszakaptam a pozíciómat. Nyilvánvalóan nem volt szép a Toro Rossótól, de néha megtörténik az ilyesmi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!