Friss hírek

Grosjean az eltiltás szélén, a büntetőrendszert bírálja

Romain Grosjean, a Haas versenyzője szerint felesleges a Forma-1-es büntetőpontrendszer, és általában véve is túl sok büntetést osztanak ki a versenyhétvégék során.

Hirdetés
 

Grosjean már az eltiltás szélén áll büntetőpontjai alapján, az elmúlt 12 hónapban ugyanis összesen 10 strigulát gyűjtött össze: ez azt jelenti, hogy ha a Mexikói Nagydíjon 2 büntetőpontot szerez, akkor kizárják őt a következő versenyhétvégéről.

Az Amerikai Nagydíjon a francia versenyző a rajtnál ütközött Charles Leclerckel, emiatt 3 hellyel hátrébb sorolják a hétvégén Mexikóban, illetve 1 büntetőpontot is bezsebelt.

„Igen, hiba volt, de az első körben történt. Végül is azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk, nem?” – reagált erre a Haas-pilóta.

„Tényleg szükség van erre a büntetőpontos rendszerre a Forma-1-ben? Mi vagyunk a világ legjobb versenyzői, de igen, hibázunk néha.

Grosjean úgy gondolja, összességében is túl sok büntetést osztanak ki a Forma-1-ben.

„Ha nem lassítasz le eléggé egy piros zászlónál, büntetés. Ha túl gyorsan mész a bokszutcában, büntetés. Túl sok szankció van összességében és túl sok szabály.

Max Verstappen, a Red Bull pilótája egyébként egyetért Grosjeannal, szerinte „kukába kell hajítani” a büntetőpontos rendszert.

[totalpoll id=”73003″]

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!