Grosjean elismerte, későn kapták meg a gumikat

A Lotus versenyzője, Romain Grosjean az F1Világ.hu-nak adott interjújában megerősítette, csapata valóban meglehetősen későn kapta meg a Pirellitől az abroncsokat a Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt.


A Lotus versenyzője, Romain Grosjean az F1Világ.hu-nak adott interjújában megerősítette, csapata valóban meglehetősen későn kapta meg a Pirellitől az abroncsokat a Magyar Nagydíj első szabadedzése előtt.

A Hungaroring paddockjában terjedt el a pletyka, miszerint a Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli is a Lotus azon partnerei közé tartozik, mely még nem kapta meg azt a pénzösszeget, mellyel az enstone-i istálló tartozik neki.

Lapunk úgy értesült, a Lotus egy órával a pénteki első szabadedzés előtt még nem kapta meg abroncsait a hétvégére – állítólag azért, mert az átutalás nem érkezett meg időben az olasz gumigyártó számlájára.

A csapat végül elkezdhette a munkát a Hungaroringen, 45 perccel a gyakorlás előtt ugyanis kézhez kapta a gumikat – a felkészülés azonban igencsak kapkodósra sikeredett.

Romain Grosjean, a Lotus francia versenyzője az F1Világ.hu kérdésére elismerte, igazak a hírek, volt némi késlekedés a nyitóedzés előtt – bár hozzátette, az ő részéről is.

„Nos, igen. Az az igazság, hogy délelőtt nem érkeztem meg valami korán a pályára, mert elaludtam” – mondta Grosjean nevetve, amikor lapunk az egyébként igencsak komolynak tűnő helyzetről kérdezte.

„Úgy 10 órára értem ide a pályára, de így van, beletelt egy kis időbe, mire megkaptuk a gumikat. Aztán amikor megkaptuk, még fel kellett készítenünk őket, az is beletelt némi időbe. De végül sikerült orvosolni a problémát az első edzés előtt.”

A Lotus a hírek szerint egyre nagyobb anyagi gondokkal küszködik, számos beszállítójának tartozik, lapunk pedig úgy értesült, a Renault komolyan érdeklődik a csapat felvásárlása iránt.

Úgy tűnik, ezzel az istálló versenyzői is tisztában vannak, Grosjean ugyanis arról beszélt, reményei szerint hamarosan rendeződik a helyzet.

Amikor a franciát arról faggattuk, minek örülne jobban, ha jövőre is a mezőnyben domináló Mercedes-motorokkal folytatná a csapat, vagy ha egy nagy gyár – jelesül a Renault – támogatását élvezhetné, a következőket válaszolta.

„Mindig nagyszerű dolog tagjának lenni egy gyári csapatnak, és meggyőződésem, hogy a Renault is javítani tud majd a motorján.”

„Természetesen most a Mercedes erőforrása a legversenyképesebb, de a jövő év még nagyon messze van, és ez pláne a Forma-1-ben számít hosszú időnek.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS