Halasztani kell az F1-es szezonnyitót? - F1VILÁG.HU

Halasztani kell az F1-es szezonnyitót?

HIRDETÉS
Nincs kizárva, hogy el kell halasztani a márciusra tervezett Ausztrál Nagydíjat, így a tervezettnél később kezdődhet csak el a 2021. évi világbajnoki sorozat – írja a RaceFans.
MARCH 11: Pirelli branding around the track during the Australian GP on March 11, 2020. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Az idei szezon az eredeti tervek szerint március 21-én rajtolna Melbourne-ben – az ausztráliai futamot tavaly az utolsó pillanatban kellett törölni a járvány miatt, a legfrissebb hírek szerint pedig jó esély van rá, hogy idén sem sikerült a tervezett időpontban megtartani.

Az új év előtt ugyanis a koronavírus-járvány miatt szigorítottak az ausztráliai intézkedéseken: a Forma-1-ben dolgozóknak vagy 14 napra karanténba kellene vonulniuk az Ausztráliába való érkezésük után, vagy charterjáratokkal kell megérkezniük az országba, és egy külön a számukra létrehozott bioszférában kellene lenniük – ahogy tették azt a 2020-as szezonzárón, Abu Dhabiban.

A száguldó cirkusz terve valószínűleg az, hogy utóbbi megoldás szerint tartja meg az évadnyitót Melbourne-ben, ez azonban rendkívül komoly logisztikai kihívásokkal jár majd. Mivel a melbourne-i nem egy épített versenypálya, az aszfaltcsík kialakítását január végén el kell kezdeni. A RaceFans azt írja, a következő két hétben el kell dönteni, hogy megrendezik-e az Ausztrál Nagydíjat.

A jegyértékesítések egyébként még nem kezdődtek el a versenyre, a Forma-1 betétszériájaként vendégszereplő ausztrál Supercars sorozatnak pedig már van is B-terve: a közeli Sandown Park pályáját használnák abban az esetben, ha a melbourne-i F1-es futamot végül halasztják.

Amennyiben az idény első tervezett versenyét nem sikerül megrendezni, úgy jó eséllyel az év második felére halasztják.

A szezon második versenye Bahreiben lenne március 28-án, arra a futamra már megkezdődtek a jegyeladások.

A Forma-1 szóvivője a RaceFansnek nyilatkozva azt mondta: „2020-ban bizonyítottuk, hogy tudunk biztonságosan versenyezni, és nyújtani tudtuk azt, amiről sokan azt gondolták márciusban, hogy lehetetlen. Kialakítottuk a 2021-es naptárunkat, és várjuk már, hogy idén márciusban visszatérjen az F1.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!