Hamilton: Nem tűnt olyan jónak az autó, mint múlt héten - F1VILÁG.HU

Hamilton: Nem tűnt olyan jónak az autó, mint múlt héten

Fél napot töltött szerdán a Mercedes új autójának volánja mögött Lewis Hamilton. A brit versenyző 89 kört, azaz 414 km-t tett meg a csapat W11-es kódjelű autójával, elmondása szerint viszont a körülmények nem voltak olyan jók Barcelonában, mint legutóbb.

Hamilton délelőtt róhatta a köröket a katalán ringen, és főleg a hosszabb etapokra, illetve a beállításokkal kapcsolatos munkálatokra fókuszált. Emellett hasznos adatokat gyűjtött a Mercedes új aerodinamikai komponenseiről is.

A brit a nap végén arról beszélt, örül, hogy ismét sok időt tudtak a pályán tölteni, habár az autó ma nem tűnt olyan jónak, mint legutóbb – bár ez vélhetően a szeles körülményeknek volt köszönhető.

 

„Jó napunk volt, remekül indult a második teszthét itt, Barcelonában” – fogalmazott a címvédő.

„Leszegett fejjel dolgoztunk, próbáltuk növelni a kilométerek számát, igyekeztünk még jobban megérteni az autót a beállítások, a gumik és az aerodinamikai csomag változtatása révén.”

„Szelesebb volt most az idő, és úgy éreztem, kisebb a tapadás is a pályán, szóval csúszkáltam kicsit. Az autó nem érződött olyan jónak mint az első héten, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog majd a teszt előrehaladtával, és ahogy javulnak a körülmények.”

Bottas 90 kört tett meg szerdán | Fotó: Mercedes

Délután Valtteri Bottas vette át a Mercedes autóját: a finn 90 körig jutott, és hasonló programot teljesített, mint délelőtt csapattársa.

„A beállításokat teszteltük, illetve a hosszú etapokra összpontosítottunk” – fogalmazott a Mercedes versenyzője.

„Sokat tanultunk ma is, habár az erős szél miatt nehezek voltak a körülmények. Emiatt nehéz volt részleteiben megérteni a beállítás-változtatásokat. De biztos vagyok benne, hogy alaposan kielemzünk majd mindent, és tanulni is fogunk ezekből.”

„Minden simán ment, eltekintve attól, hogy kicsit későn kezdtünk délután, mivel az ebédszünetben elég sokat változtattunk az autón. De még így is sokat körözhettem, és jó volt újra autóba ülni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!