Hamilton: Szuper kör volt, csak kár, hogy ilyen lassú - F1VILÁG.HU

Hamilton: Szuper kör volt, csak kár, hogy ilyen lassú

A Mercedesnek továbbra sem sikerül idén a három leggyorsabb közé kvalifikálnia egy időmérőn, Lewis Hamilton viszont felettébb elégedetten nyilatkozott a negyedik helyével kapcsolatban – de csak miután újraértékelte a francia hétvégével kapcsolatos elvárásait.

Az év eleji küszködése után az utóbbi futamokon lassan Hamilton felé kezdett billenni a mérleg nyelve a Mercedesen belüli erőviszonyokban – a Francia Nagydíj időmérőjén a hétszeres világbajnok a negyedik helyre kvalifikált, két pozícióval megelőzve csapattársát, George Russellt. A relatív erősorrendben azonban képtelen előrébb lépni a Mercedes, amely a silverstone-i csúcspont óta úgy tűnik, ismét visszafelé csúszik.

„Ami a helyezést illeti, nagyon elégedett vagyok az időmérőmmel. Az utolsó köröm egyszerűen nagyszerű volt, amikor beértem, rögtön éreztem, hogy na, ez valami különleges. Kár, hogy még így is kilenc tizeddel gyengébb az élen állóénál” – tette hozzá kényszeredett mosollyal. „Nem igazán tudom, miért nőtt ismét nagyobbra a lemaradásunk az utóbbi két hétvége során – két csapat a saját ligájában versenyez.”

Bár a Mercedes néhány újítást harangozott be a Paul Ricard-i hétvégére, Hamilton szerint ezeknek egyelőre nem érdemes nagy jelentőséget tulajdonítani.

„A fejlesztéseinket illetően nagyon apró dolgokról beszélünk, amik talán fél tizedet jelentenek, így elég nehéz megfigyelni a hatásukat. Azt követően, hogy az előző versenyen 3-4 tized volt a lemaradásunk, azzal a reménnyel érkeztem ide, hogy hátha most már csak 2-3 tized lesz. Ehhez képest egy másodperccel, olykor ennél is többel követtük a többieket. Ennek fényében örülök ennek a kilenc tizednek. Az előttem állók messze elhúztak, a mögöttem állók viszont mind küszködnek, szóval még mindig elég jó helyen vagyok. Folytatjuk a harcot” – összegezte helyzetét a brit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!