Friss hírek

Hamiltont és három másik versenyzőt is vizsgálnak az időmérő után

Három versenyzőt, köztük Lewis Hamiltont is vizsgálják az F1-es Orosz Nagydíj időmérő edzését követően, mivel nem tartották be a versenyigazgató utasításait.

Hamilton az Orosz Nagydíj kvalifikációján megszerezte a pole pozíciót, azonban még nem lehet nyugodt, mivel a versenybírák vizsgálják a brit pilótát – ahogyan Nicholas Latifit, Kevin Magnussent és Romain Grosjeant is.

A versenyzőket amiatt vizsgálják, mert „nem követték a versenyigazgató utasításait a 2-es kanyarban” a kvalifikáció során. 

A versenyigazgató az időmérő előtt új iránymutatásokat adott a pilótáknak a 2-es kanyarra vonatkozóan: a kanyar csúcspontjánál található egy rövid, narancssárga rázókő, valamint egy hosszabb azt megelőzően és a kanyar után is. Ha a versenyzők érintik az első narancssárga rázókövet az autó egy részével, akkor a bal oldalon található táblák között kell visszatérniük az aszfaltcsíkra.

Hamilton a Q1-ben elhagyta a pályát, azonban nem a kijelölt blokkok között tért vissza. 

A kérdésre, tudja-e, miért vizsgálják, Hamilton így válaszolt: „Fogalmam nincs, mi ez. De mindig van valami, nem?” 

Hamiltonnak óvatosnak kell lennie, ugyanis amennyiben büntetőpontot kap, tovább növeli jelenlegi egyenlegét: most 8-nál tart. Ha egy versenyző 12 pontot kap 1 éven belül, egy versenyről eltiltják, a britnek ráadásul november 17-ig várnia kell, hogy csökkentse a pontok számát, akkor jár le az 1 év számára.  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!