Friss hírek

Hill: A Ferrari „siralmas”, Verstappen „zseniális” volt

Az 1996-os év Forma-1-es világbajnoka, Damon Hill szerint nagyon nehéz eldönteni, hogy a Red Bull zsenialitása, vagy a Ferrari olykor siralmas teljesítménye miatt vált ennyire egyoldalúvá a 2022-es világbajnokság.

Pedig a szezon ígéretesen indult, a Ferrari és Charles Leclerc ugyanis bombaformában vágott neki a bajnokságnak, miközben a Red Bull több műszaki problémával is küzdött. Hamarosan aztán fordult a kocka, az energiaital-gyárosok összekapták magukat, Maranellóban pedig vakarhatták a fejüket, hiszen saját teljesítményük nagyon ritkán sikerült tökéletesre.

A Red Bull folyamatosan lépett el tőlük a pontversenyben, Max Verstappen pedig végül a Japán Nagydíjon biztosította be második világbajnoki címét. Damon Hill szerint a Ferrari olykor „siralmas” teljesítményt nyújtott, ráadásul a fejlesztési versenyben is képtelenek voltak tartani a lépést a Red Bull-lal.

Hirdetés
 

„Szerintem nagyon nehéz megmondani, hogy a Red Bull és Max briliáns, majdhogynem tökéletes teljesítményén múlt-e az idei szezon, vagy azon, hogy a Ferrari lábon lőtte magát” – mondta az 1996-os év bajnoka. „Olykor siralmas teljesítményt nyújtottak, hiszen az elején annyira ígéretesnek tűntek.”

„A stratégiai, és néhány versenyzői hiba mellett lényegében nem volt meg a képességük arra sem, hogy előrébb lépjenek az autóval. Nem tudták kihívás elé állítani Maxot, hiszen még mindig szoros a küzdelem Sergio [Perez] és Charles között.”

Miközben a Ferrarit kritizálta, Hill méltatta Verstappent, aki a nehéz szuzukai körülmények közepette parádés teljesítményt nyújtott.

„Ha kivennénk Maxot az egyenletből, azt mondhatnánk, ’oké, ennyi a különbség’, de Max 20 másodperccel Charles és Sergio előtt volt az esős Japánban már 20 kör után” – magyarázta a brit. „Körönként 1 másodperccel gyorsabb volt, a Ferrari pedig egyszerűen nem tudta tartani a lépést, Charles abroncsai pedig elfogytak. Ez azt jelzi, hogy a beállításaik sem úgy működnek a gumik esetében, mint a Red Bullnál, szóval nem tudnak ellenfelek lenni.”

„De Max rendkívül magabiztos volt, rendkívül higgadt. Egész évben zseniális volt, soha nem tűnt idegesnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill: A Ferrari „siralmas”, Verstappen „zseniális” volt
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!
Verstappen elárulta, melyik volt a leggyengébb hétvégéje idén
Wolff: Senki más nem fog nyolc világbajnoki címet szerezni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!