Friss hírek

Hill: Schumacheren kifogott a Forma-1

Az 1997-es világbajnok, Damon Hill szerint végül kifogott a Forma-1-gyel járó nyomás a száguldó cirkuszból két szezon után távozó Mick Schumacheren.

A német versenyző tavaly mutatkozott be a királykategóriában, az idei évet pedig ugyancsak a Haas színeiben versenyezte végig. A csapat azonban végül nem hosszabbította meg szerződését, így Schumacher 2023-ban nem lesz az F1-es mezőny tagja – a hírek szerint a Mercedes tartalékosa lehet, ám természetesen szeretne mihamarabb visszatérni a száguldó cirkuszba.

Damon Hill azt mondja, meglátása szerint Schumacher számára keményebb falat volt a Forma-1, mint amilyennek gondolta.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, Micket nagy ellenőrzés ellen tartották, nagy nyomás nehezedett rá, és szerintem ez végül elkapta őt” – mondta az 1997-es év bajnoka az F1 Nation podcastben. „Nem tudom, honnan kapta a tanácsokat, de azt gondolom, feltehetően nehezebbnek találta a Forma-1-et, mint amilyennek gondolta.”

Schumacher helyét jövőre a 181 F1-es versenyen már rajthoz állt Nico Hülkenberg veszi át, Hill pedig azt mondja, a tapasztalat óriási előny a német számára honfitársával szemben.

„Vannak egyéb aspektusok, melyeket csak akkor látsz, ha már éveket töltöttél el a sportban, és ezzel Nico Hülkenberg rendelkezik. Ezért ő arra koncentrálhat, hogy teljesítsen a csapat számára, és a csapatnak végső soron olyan emberekre van szüksége, akik képesek elvégezni a munkát anélkül, hogy stressz alá kerülnének.”

„Volt már néhány visszatérésre, amik lenyűgözően sikerültek, ha azt nézzük, mennyi időt töltött az autón kívül. Van már néhány verseny a tarsolyában, nemde? Azt gondolom, nehéz visszatérni, ha már az embernek volt egy szünete, nehéz felvenni a tempót, de nincs olyan nyomás alatt, mint amilyen nyomás alatt Mick volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill: Schumacheren kifogott a Forma-1
A Red Bullnál nem számítottak ennyire sikeres szezonra
Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit
Sainz is reagált Binotto távozásának hírére
Newey: Közel sem biztos, hogy végül a mi koncepciónk lesz a nyerő
Kiderült, melyik rajtszámmal debütál az F1 egyik újonca 2023-ban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!