Friss hírek

Hill: Vettel számára felszabadító, de ijesztő is lesz az F1 nélküli élet

Új tapasztalatok várnak a Forma-1-től az idei szezont követően elköszönő Sebastian Vettelre az 1997-ben világbajnoki címig jutó Damon Hill szerint, aki úgy látja, a német versenyző valamilyen minőségben vissza fog térni a száguldó cirkuszba.

Vettel 15 év után intett búcsút a királykategóriának, miután úgy döntött, nem hosszabbítja meg szerződését az Aston Martin Forma-1-es csapatával. A német versenyző döntését azzal indokolta, hogy szeretne több időt tölteni a családjával, ám elismerte azt is, ő maga sem tudja még, hogy milyen lesz a versenyzés nélküli élet, ezért a visszatérés lehetőségét sem zárja ki.

A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton is azt mondta nemrég, meggyőződése, hogy Vettelt még látjuk versenyezni a száguldó cirkuszban. Most Damon Hill nyilatkozott a négyszeres világbajnokról, ő szintén azt gondolja, hogy Vettel nem fog tudni teljesen elszakadni a sporttól.

„Különösen érdekel az, hogy a versenyzők hogyan tudják újraéleszteni a vezetés iránti vágyat. Ha csak a legkisebb kétely is van bennük… Mondjuk, ha kételkedsz abban, hogy versenyző akarsz-e lenni a továbbiakban is, és nem élvezed, akkor nagyon nehéz jól teljesíteni” – magyarázta a brit.

„Amint meghozta a döntését, hogy ’oké, nem leszek már autóversenyző’, és hirtelen visszatér a vezetéshez, és újra élvezi azt, pusztán a vezetés miatt, mondván, hogy ’Forma-1-es autóban ülök, és jól fogom érezni magam’, akkor hirtelen el is fog kezdeni teljesíteni – ez az én teóriám.”

„Nem az utolsó momentumokat láttuk tőle. Vissza fog térni a Forma-1-be valamilyen minőségben, mert érdekel minket. Óriási része volt ennek a sportnak, szóval vissza fog térni, hogy hozzájáruljon valamilyen módon. De azt gondolom, talán szüksége van némi térre és perspektívára. Én is ugyanezt tapasztaltam.”

„Ez a sport elvakít. Az ember a paddockból, a rajtrácsról, a pilótafülkéjéből látja a világot. Lehetősége lesz mindezek mögé állni, és a világban történő események összefüggéseiben látni a Forma-1-et. A Forma-1 soha nem fog kicsinek tűnni, de mégsem ez az uralkodó dolog a világon.”

„És szerintem egy olyasvalaki, mint Seb pontosan tudja, hogy vannak más dolgok is, és az ember nem tudja kontrollálni a világot a Forma1-ben. Korlátozottan képes megoldani a világ valamennyi problémáját.”

Hill azt mondja, Vettelre új tapasztalatok várnak a következő hónapokban, hiszen nem kell az új bajnoki évadra való felkészüléssel foglalatoskodnia.

„Lehetősége lesz arra, hogy felébredjen, és a saját programját csinálja – ami egyben felszabadító, de ijesztő is. Ő még nagyon fiatal. Én 40 éves koromban hagytam abba. Ő hány éves? 35. Szóval még nagyon-nagyon fiatal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hill: Vettel számára felszabadító, de ijesztő is lesz az F1 nélküli élet
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!