Hivatalos: 2025-ig biztosan lesz F1-es verseny Imolában! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: 2025-ig biztosan lesz F1-es verseny Imolában!

HIRDETÉS
2025-ig biztosan lesz Forma-1-es futam Imolában, a versenyszervezők ugyanis nemrég meghosszabbították szerződésüket a királykategóriával.
AUTODROMO INTERNAZIONALE ENZO E DINO FERRARI, ITALY - APRIL 15: Pirelli proof of performance during the Emilia Romagna GP at Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari on Thursday April 15, 2021 in imola, Italy. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Imola először 1980-ban rendezett Forma-1-es futamot – akkor először és utoljára az Olasz Nagydíjnak adott otthont, majd 1981-től egészen 2006-ig a San Marinói Nagydíjat tartották ott – összesen 27 alkalommal.

A száguldó cirkusz mezőnye közel másfél évtizeden át elkerülte Imolát, 2020-ban azonban a koronavírus-járványnak köszönhetően újra versenyt rendeztek a legendás pályán. Tavaly aztán újra megtartották itt az Emilia Romagna Nagydíjat, hétfőn pedig bejelentették, Imola a következő négy szezon során, tehát 2025-ig az F1-es versenynaptárban marad.

„Ez a pálya ikonikus és része a sportágunk történelmének, a versenyszervezők pedig hihetetlen munkát végeztek azzal, hogy két versenyt is lebonyolítottak a pandémia idején” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Büszke pillanat ez az olasz rajongók számára, hiszen két versenyt rendeznek hazájukban, a szurkolók pedig a világ minden táján láthatják ezt a fantasztikus helyszínt a naptárban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!