Hivatalos: Az Aston Martinhoz szerződik a Ferrari technikai igazgatója  - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Az Aston Martinhoz szerződik a Ferrari technikai igazgatója 

HIRDETÉS
Az Aston Martin Forma-1-es csapata kedden hivatalos közleményben erősítette meg, a Ferraritól hamarosan távozó technikai igazgató, Enrico Cardile náluk folytatja pályafutását.
action, Silverstone Circuit, GP2412a, F1, GP, United Kingdom
Fernando Alonso, Aston Martin AMR24

A Ferrari hétfőn jelentette be, Cardile azonnali hatállyal távozik az olasz istállótól, miután már jó ideje pletykáltak arról, a 49 éves szakember az Aston Martinhoz szerződik. Ezt végül kedden hivatalosan is bejelentette a brit csapat.

Enrico Cardile 2025-ben csatlakozik a csapathoz technikai igazgatóként, így az Aston Martin tovább erősíti műszaki csoportját. Cardile jelentős Forma-1-es tapasztalatot visza az Aston Martin csapatáho.

Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető elnöke, egyben tulajdonosa a bejelentés kapcsán azt mondta: „Szeretném üdvözölni Enricót az Aston Martin csapatában, tovább erősítve a műszaki csapatot a 2026-os jelentős szabályváltozások előtt. Izgatott vagyok, hogy továbbra is világklasszis tehetségeket vonzunk a csapatunkba. Enrico osztja a siker iránti motivációmat az F1-ben, és minden rendelkezésre álló forrást megkap, hogy megvalósítsa ezt az ambíciót. Andy Cowell októberi csatlakozásával és meglévő vezetőinkkel együtt egy félelmetes csapatot építünk.”

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke hozzátette: „Örömmel üdvözlöm Enricót az Aston Martinnál. Enrico közel 20 évnyi tapasztalatot gyűjtött a Ferrarinál, és friss perspektívát hoz műszaki stratégiánkba. Ez egy kulcsfontosságú kinevezés a csapat számára, miközben a 2026-os új szabályozásokra építkezünk – ez egy fontos következő lépés az utunkon.”

Cardile azt mondta, izgatott várja pályafutása következő fejezetét.

„Örömmel várom, hogy csatlakozzak az Aston Martinhoz. Az ambíció és a vágy egyértelmű, és ez egy egyedülálló lehetőség, hogy része legyek ennek a kalandnak. Ez egy személyes és szakmai kihívás, és alig várom, hogy a csapattal együtt dolgozhassak, hogy sikerre vigyük ezt az ikonikus márkát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hivatalos: Az Aston Martinhoz szerződik a Ferrari technikai igazgatója 
Licitálj a Verstappen által dedikált versenyfelszerelésre! 
McLaren-uralom az időmérő előtt a Hungaroringen!
Red Bull: A versenyzői kérdés nyitott 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!