Hivatalos: Gyári csapata lesz az Aston Martinnak az F1-ben jövőre - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Gyári csapata lesz az Aston Martinnak az F1-ben jövőre

HIRDETÉS
2021-ben Aston Martin néven folytatja szereplését a Forma-1-ben a Racing Point csapata – erősítette meg az istálló szerdán.
Lance Stroll, Racing Point RP20

A silverstone-i istálló tulajdonosa, Lawrence Stroll egy konzorcium révén már januárban felvásárolta a brit autógyártót, és már akkor szerződésbe foglalták, hogy az F1-es csapat az Aston Martin gyári alakulata lesz majd.

Mindezt szerdán meg is erősítette a Racing Point, mely beszámolt arról is, a vállalat részvényesei hétfőn elfogadtak egy 536 millió fontos tőkeemelést, kiegészítve a Yew Tree Consortium 260 milliós tőkeinjekciójával. Ennek megfelelően Lawrence Stroll az Aston Martin ügyvezető elnöke lett, a brit autógyártó pedig 2021-től gyári csapattal vesz részt az F1-ben.

„Egy olyan történelemmel rendelkező brandnek, mint az Aston Martin, a motorsport legmagasabb szintjén kell versenyeznie” – fogalmazott Stroll.

„Azt gondolom, ez a legizgalmasabb dolog, ami az elmúlt időszakban történt a Forma-1-ben, és hihetetlenül izgalmas ez az F1 összes résztvevője, különösen a rajongók számára. El sem tudok képzelni jobb nevet egy Forma-1-es csapatnak!”

„A beruházási stratégiánkban a Forma-1 a globális marketingstratégia alappillére, és emiatt abszolút van értelme átnevezni a Racing Pointot.”

Az istálló 2021-től Aston Martin F1 Team néven folytatja szereplését a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!