Hivatalos: Hülkenberg elhagyja a Williamst

Nico Hülkenberg hétfő reggel hivatalos közleményében bejelentette, hogy jövőre már nem lesz a Williams istálló versenyzője a Forma-1-ben.


Nico Hülkenberg hétfő reggel hivatalos közleményében bejelentette, hogy jövőre már nem lesz a Williams istálló versenyzője a Forma-1-ben.

A 23 éves német pilóta, aki a Brazil Nagydíjon megszerezte pályafutása első pole pozícióját, sajnálattal vette tudomásul a csapat döntését, azonban bízik abban, hogy lesz helye a mezőnyben 2011-ben.

„Nagyon sajnálom” – állt a közleményben. „Természetesen szerettem volna maradni a Williams istállónál a következő idényben.”

„Köszönetet szeretnék mondani a csapatnak, hiszen kiválóan éreztem magam náluk az idei évben, és a legjobbakat kívánom nekik a jövőre nézve.”

Hülkenberg menedzsere, Willi Weber elárulta, hogy több csapattal is tárgyalásban áll, és biztos abban, hogy védence jövőre is ott lesz a rajtrácson a Forma-1-ben.

„Más csapatokkal is kapcsolatban vagyok. Nicónak lesz helye a Forma-1-ben 2011-ben” – mondta a szakember.

A német versenyző lehetőségei azonban limitáltak, hiszen minden jel arra utal, hogy Vitaly Petrov hosszabbít a Renault-val, így a Force India és a Lotus lehet az egyetlen lehetséges választás számára.

Ha más csapatnál akar versenyezni, akkor egy évet várnia kell, esetleg tesztpilótai állást kell vállalnia, hogy aztán 2012-ben visszatérhessen egy erősebb csapat színeiben.

Az Autosport úgy tudja, hogy a Williams megpróbált egy többéves szerződést kötni Hülkenberggel, aminek értelmében jövőre a HRT-nél versenyezhetett volna, ám azt a német versenyző visszautasította.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!