Friss hírek

Hivatalos: Távozik a McLaren F1-es csapatfőnöke!

Távozik a McLaren csapatától, 2023-ban pedig már az Alfa Romeo Forma-1-es alakulatánál folytatja pályafutását Andreas Seidl. A német szakember az Audi első nagy igazolása a száguldó cirkuszban. Helyét Andrea Stella veszi át a McLarennél.

Seidl 2019 januárjában lett a McLaren F1-es csapatfőnöke, a brit istállót tehát összesen négy szezonon át irányította. Ezen időszak alatt egy konstruktőri 3., egy konstruktőri 4., idén pedig egy konstruktőri 5. helyet szerzett a McLaren.

Nemrég azonban elterjedt a híre, Seidl távozhat a csapattól, méghozzá a most még Alfa Romeo néven szereplő Sauberhez. A svájci istálló 2026-tól az Audi gyári csapata lesz a Forma-1-ben, kedden pedig bejelentették, az istállót eddig irányító Frederic Vasseur a Ferrarihoz szerződik, ahol Mattia Binotto helyét veszi át.

Hirdetés
 

Nem sokkal később aztán érkezett is az újabb közlemény: Andreas Seidl távozik a McLarentől, ő veszi át Vasseur helyét az Alfa Romeónál. Úgy tudni, a német szakember szerződtetése a Sauberrel hamarosan szövetkező Audi első nagy fogása. A hírek szerint ráadásul jó esély van rá, hogy a Williamstől ugyancsak távozó Jost Capito, valamint a technikai igazgató, FX Demaison is csatlakozik az Audi projektjéhez.

A McLaren közleményében megerősíti, a távozó Seidl helyét Andrea Stella veszi át. A szakember régóta dolgozik már a Forma-1-ben, a McLarennek 2015 óta tagja, ahol 2019 óta ügyvezető igazgatóként tevékenykedett. Korábban 15 évet töltött el a Ferrarinál, többek között Michael Schumacher és Kimi Räikkönen teljesítménymérnöke volt, utóbbi pilótának, valamint Fernando Alonsónak pedig versenymérnökként is segítette a munkáját.

Részletek hamarosan…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!