Friss hírek

Hivatalos: Vasseur távozik az Alfa Romeótól!

Az Alfa Romeo Forma-1-es csapata hivatalos közleményben jelentette be, Frederic Vasseur távozik a posztjáról – a francia szakember vélhetően a Ferrari csapatfőnöke lesz 2023-tól!

Az 54 esztendős szakember még 2017 júliusában csatlakozott a svájci-olasz istállóhoz, ahol Monisha Kaltenborn helyét vette át. Jó ideje pletykálnak már róla, ő veheti át a Ferraritól az év végén távozó Mattia Binotto helyét – a hivatalos bejelentés viszont egyelőre várat magára.

Az Alfa Romeo csapata viszont kedden megerősítette: Frederic Vasseur januárban, hat szezon után távozik a csapattól. 

Hirdetés
 

„Szeretettel tudok visszatekinteni a csapatnál töltött hat idényemre” – fogalmazott a francia szakember. „Hálás köszönettel tartozom a csapat minden egyes dolgozójának, hiszen ők tudták talpra állni, és felkapaszkodni sportágunk létrájára.”

„Büszke vagyok arra a munkára, melyet csapatként és vállalatként elvégeztünk, és még inkább azokra az erős alapokra, amiket lefektettünk a folytatásra. A legbüszkébb viszont azokra az emberekre vagyok, akik ezt lehetővé tették, akik időközben barátokká váltak. Ez a csapat mindig olyan lesz, mint az otthonom, szurkolni fogok nekik, bárhová is megyek. Rengeteget tanultam az itt töltött időszak alatt vezérigazgatóként és csapatfőnökként, és úgy érzem, minden egyes nap felkészített engem arra, ami ezután következik.”

A Sauber Holding AG igazgatótanácsának elnöke, Finn Rausing köszönetet mondott a távozó csapatfőnöknek, méltatva az elmúlt évek során végzett munkáját.

„Mindannyiunkat tudott arra ösztönözni, hogy a legjobbat nyújtsuk, és az egyre jobb eredmények is az ő vezetői teljesítményének minőségéről tanúskodnak” – fogalmazott. „Ő volt az első, aki hitt a projektünkben, és egy erősebb, egészségesebb állapotban lévő csapatot hagy itt, mely előtt fényes jövő áll. Ez minden, amit kérhettünk tőle.”

A csapat azt nem jelentette be, ki veszi át Vasseur helyét, ám sajtóhírek szerint a McLarentől érkező Andreas Seidl lehet a francia szakember utódja. Mint ismert, a svájci istálló 2026-ban az Audival lép szövetségre, a német gyártó pedig állítólag már el is kezdte gyári csapatának felépítését.

Vasseur minden bizonnyal a Ferrarinál folytatja majd Mattia Binotto utódjaként, szerződtetését hamarosan be is jelentheti az olasz istálló.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!