Hivatalossá vált az F1-es versenynaptár európai szakasza! - F1VILÁG.HU

Hivatalossá vált az F1-es versenynaptár európai szakasza!

Nyilvánosságra hozták az újratervezett Forma-1-es versenynaptár első szakaszát: a világbajnokság július elején rajtol Ausztriában, a Magyar Nagydíjat július 17-én rendezik meg!

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első felét törölni vagy halasztani kellett, így a Forma-1 vezetősége a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), a csapatokkal és az illetékes hatóságokkal együttműködve kőkeményen dolgozott azon, hogy újratervezze a programot.

Bár a járványhelyzet világszerte még mindig nagyon képlékeny, az európai versenyek időpontját sikerült újratervezni.

KÉT VERSENY AUSZTRIÁBAN ÉS NAGY-BRITANNIÁBAN

Azt követően, hogy az osztrák hatóságok zöld utat adtak az ausztriai versenyeknek, a 2020-as F1-es szezon július 5-én, Ausztriában rajtolhat majd, egy héttel később, július 12-én pedig még egy versenyt megrendeznek a Red Bull Ringen.

A futamokat természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezik meg.

A két spielbergi verseny után a mezőny Magyarország felé veszi az irányt: a Magyar Nagydíjat július 15-17. között rendezik a Hungaroringen, majd augusztus első két versenyhétvégéjén két versenyt tartanak Silverstone-ban.

Bár sokáig úgy tűnt, a brit karanténszabályok ellehetetlenítik a versenyrendezést Angliában, a kormány végül mentességet adott az elitsportoknak – így a Forma-1-es világbajnokságnak is.

Ahogyan arra számítani lehetett, a nyarat gyakorlatilag végigversenyzi majd a mezőny: augusztus közepén Barcelonába látogatnak a csapatok, majd a hónap végén Belgiumban, szeptember hatodikán pedig Monzában vendégeskedik a királykategória mezőnye.

A versenynaptár további szakaszán tovább dolgoznak az illetékesek, a járványhelyzet alakulásának megfelelően döntenek majd a versenyek időpontjairól.

„Az elmúlt hetekben fáradhatatlanul dolgoztunk partnereinkkel, az FIA-val és a csapatokkal, hogy összeállítsuk a módosított versenynaptár első szakaszát, hogy a lehető legbiztonságosabb módon elkezdhessük a versenyzést” – mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni a versenynaptár első 8 versenyét, és izgatottan várjuk a teljes program publikálását a következő hetekben. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi promóternek és partnerünknek a támogatásukért és a Forma-1 iránti elkötelezettségükért.”

„Bár jelenleg arra számítunk, hogy az idény elején nem lesznek rajongók a versenyeinken, bízunk abban, hogy a helyzet a következő hónapokban lehetővé teszi majd, hogy újra üdvözölhessük őket, amint azt biztonsággal megtehetjük.”

Az F1 vezetősége bejelentette azt is, az európai versenyhétvégéken a Forma-2 és a Forma-3 mezőnye is rajthoz állhat majd.

A 2020-as F1-es versenynaptár európai szakasza:

július 5.: Spielberg (Ausztria)
július 12.: Spielberg (Ausztria)
július 19.: Mogyoród (Magyarország)
augusztus 2.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 9.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 16.: Barcelona (Spanyolország)
augusztus 30.: Spa-Francorchamps (Belgium)
szeptember 6.: Monza (Olaszország)

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!