Hivatalossá vált az F1-es versenynaptár európai szakasza! - F1VILÁG.HU

Hivatalossá vált az F1-es versenynaptár európai szakasza!

HIRDETÉS
Nyilvánosságra hozták az újratervezett Forma-1-es versenynaptár első szakaszát: a világbajnokság július elején rajtol Ausztriában, a Magyar Nagydíjat július 17-én rendezik meg!
RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 29: Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Pole Sitter Charles Leclerc, Ferrari SF90 and Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 driving into Parc Ferme during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 29, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as szezon első felét törölni vagy halasztani kellett, így a Forma-1 vezetősége a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA), a csapatokkal és az illetékes hatóságokkal együttműködve kőkeményen dolgozott azon, hogy újratervezze a programot.

Bár a járványhelyzet világszerte még mindig nagyon képlékeny, az európai versenyek időpontját sikerült újratervezni.

KÉT VERSENY AUSZTRIÁBAN ÉS NAGY-BRITANNIÁBAN

Azt követően, hogy az osztrák hatóságok zöld utat adtak az ausztriai versenyeknek, a 2020-as F1-es szezon július 5-én, Ausztriában rajtolhat majd, egy héttel később, július 12-én pedig még egy versenyt megrendeznek a Red Bull Ringen.

A futamokat természetesen szigorú biztonsági intézkedések mellett rendezik meg.

A két spielbergi verseny után a mezőny Magyarország felé veszi az irányt: a Magyar Nagydíjat július 15-17. között rendezik a Hungaroringen, majd augusztus első két versenyhétvégéjén két versenyt tartanak Silverstone-ban.

Bár sokáig úgy tűnt, a brit karanténszabályok ellehetetlenítik a versenyrendezést Angliában, a kormány végül mentességet adott az elitsportoknak – így a Forma-1-es világbajnokságnak is.

Ahogyan arra számítani lehetett, a nyarat gyakorlatilag végigversenyzi majd a mezőny: augusztus közepén Barcelonába látogatnak a csapatok, majd a hónap végén Belgiumban, szeptember hatodikán pedig Monzában vendégeskedik a királykategória mezőnye.

A versenynaptár további szakaszán tovább dolgoznak az illetékesek, a járványhelyzet alakulásának megfelelően döntenek majd a versenyek időpontjairól.

„Az elmúlt hetekben fáradhatatlanul dolgoztunk partnereinkkel, az FIA-val és a csapatokkal, hogy összeállítsuk a módosított versenynaptár első szakaszát, hogy a lehető legbiztonságosabb módon elkezdhessük a versenyzést” – mondta Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni a versenynaptár első 8 versenyét, és izgatottan várjuk a teljes program publikálását a következő hetekben. Szeretnék köszönetet mondani valamennyi promóternek és partnerünknek a támogatásukért és a Forma-1 iránti elkötelezettségükért.”

„Bár jelenleg arra számítunk, hogy az idény elején nem lesznek rajongók a versenyeinken, bízunk abban, hogy a helyzet a következő hónapokban lehetővé teszi majd, hogy újra üdvözölhessük őket, amint azt biztonsággal megtehetjük.”

Az F1 vezetősége bejelentette azt is, az európai versenyhétvégéken a Forma-2 és a Forma-3 mezőnye is rajthoz állhat majd.

A 2020-as F1-es versenynaptár európai szakasza:

július 5.: Spielberg (Ausztria)
július 12.: Spielberg (Ausztria)
július 19.: Mogyoród (Magyarország)
augusztus 2.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 9.: Silverstone (Nagy-Britannia)
augusztus 16.: Barcelona (Spanyolország)
augusztus 30.: Spa-Francorchamps (Belgium)
szeptember 6.: Monza (Olaszország)

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!