Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull - F1VILÁG.HU

Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner állítja, nem szegték meg a száguldó cirkusz költségekre vonatkozó szabályzatát, noha pénteken olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított az osztrák csapat ellen.
SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 30: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB18 stops in the Pitlane during practice ahead of the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 30, 2022 in Singapore, Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images,)

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, sajtóinformációk szerint két csapat megszegte a Forma-1 financiális szabályait, egészen pontosan az Aston Martin és a Red Bull. Úgy tudni, utóbbi csapat nem is kis mértékben, ráadásul a 2021-es, illetve a 2022-es költségplafont is átlépte költekezésével. Azt egyelőre nem tudni, milyen szankciókra számíthatnak a fent említett istállók, ám a hírek szerint az FIA jövő héten teszi közzé jelentését az üggyel kapcsolatban. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont azt mondja, nem szegték meg a szabályokat.

„Az biztos, hogy én nem tudok semmiféle szabályszegésről” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak az első szingapúri szabadedzés után. „A tanács még márciusban nyújtotta be, szóval ez egy hosszú folyamat, az FIA mindent megvizsgál, és ez a folyamat jelenleg is tart.”

„Megfelelően követik a procedúrát, és azt hiszem, jövő hét közepén jelentik be, mire jutottak. Meggyőződésem, hogy a mi beadványunk a felső határ alatt volt, és az FIA-n múlik, hogy követik-e a folyamataikat – jelen pillanatban ezt teszik. Ez egy vadonatúj és nagyon bonyolult szabályozás, a szabályok értelmezése és alkalmazása pedig elkerülhetetlenül szubjektív lesz a csapatok között, és meggyőződésem, hogy az évek múlásával kisimulnak a dolgok.”

„Bízunk a beadványainkban. Ahogy mondtam, az FIA egy folyamat közepén jár, és azt gondolom, mindig lesznek pletykák. Én komoly szabálysértésekről hallottam. De ilyenekről nem tudok.”

Horner említést tett a szabályozás viszonylagos éretlenségéről is.

„Ne feledjük, ez az első alkalom, hogy ilyen valaha is megtörtént. Mi is kellő gondossággal megvizsgáljuk a folyamatainkat, hasonlóképp, mint az ellenőrök. Tisztázások pedig érkeztek azt követően is, hogy mi benyújtottuk a beadványunkat. Ebből is látható, mennyire éretlen még a folyamat – de az FIA nyilván nagyon keményen dolgozik rajta, és minden tőle telhetőt megtesz.”

„Minden csapat beszámolóját megnézik, követnek egy folyamatot, a befejezési dátumot pedig júliusról szeptemberre, majd októberre tolták. De ez egy komoly munka. Mi viszont nagyon magabiztosak vagyunk a mi beszámolónkkal kapcsolatosan – ha bármi eltérés is van, az FIA válaszát várjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!