Friss hírek

Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner állítja, nem szegték meg a száguldó cirkusz költségekre vonatkozó szabályzatát, noha pénteken olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indított az osztrák csapat ellen.

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, sajtóinformációk szerint két csapat megszegte a Forma-1 financiális szabályait, egészen pontosan az Aston Martin és a Red Bull. Úgy tudni, utóbbi csapat nem is kis mértékben, ráadásul a 2021-es, illetve a 2022-es költségplafont is átlépte költekezésével. Azt egyelőre nem tudni, milyen szankciókra számíthatnak a fent említett istállók, ám a hírek szerint az FIA jövő héten teszi közzé jelentését az üggyel kapcsolatban. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner viszont azt mondja, nem szegték meg a szabályokat.

„Az biztos, hogy én nem tudok semmiféle szabályszegésről” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak az első szingapúri szabadedzés után. „A tanács még márciusban nyújtotta be, szóval ez egy hosszú folyamat, az FIA mindent megvizsgál, és ez a folyamat jelenleg is tart.”

Hirdetés
 

„Megfelelően követik a procedúrát, és azt hiszem, jövő hét közepén jelentik be, mire jutottak. Meggyőződésem, hogy a mi beadványunk a felső határ alatt volt, és az FIA-n múlik, hogy követik-e a folyamataikat – jelen pillanatban ezt teszik. Ez egy vadonatúj és nagyon bonyolult szabályozás, a szabályok értelmezése és alkalmazása pedig elkerülhetetlenül szubjektív lesz a csapatok között, és meggyőződésem, hogy az évek múlásával kisimulnak a dolgok.”

„Bízunk a beadványainkban. Ahogy mondtam, az FIA egy folyamat közepén jár, és azt gondolom, mindig lesznek pletykák. Én komoly szabálysértésekről hallottam. De ilyenekről nem tudok.”

Horner említést tett a szabályozás viszonylagos éretlenségéről is.

„Ne feledjük, ez az első alkalom, hogy ilyen valaha is megtörtént. Mi is kellő gondossággal megvizsgáljuk a folyamatainkat, hasonlóképp, mint az ellenőrök. Tisztázások pedig érkeztek azt követően is, hogy mi benyújtottuk a beadványunkat. Ebből is látható, mennyire éretlen még a folyamat – de az FIA nyilván nagyon keményen dolgozik rajta, és minden tőle telhetőt megtesz.”

„Minden csapat beszámolóját megnézik, követnek egy folyamatot, a befejezési dátumot pedig júliusról szeptemberre, majd októberre tolták. De ez egy komoly munka. Mi viszont nagyon magabiztosak vagyunk a mi beszámolónkkal kapcsolatosan – ha bármi eltérés is van, az FIA válaszát várjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Horner állítja, nem szegett szabályt a Red Bull
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!